Nieuws

Actuele berichten over duurzaamheid

 • Online Drentse Energie Driedaagse, ben je erbij?

  20 januari 2021

  Op donderdag 4, vrijdag 5 en zaterdag 6 februari ben je hartelijk welkom op de Drentse Energie Driedaagse. Tijdens dit unieke online event word je meegenomen in de wereld van zonne- en windenergie en het warmtevraagstuk in de regio Drenthe – de Regionale Energiestrategie (RES).

 • Nieuw beleid maakt plaatsing kleine windturbines in buitengebied Meppel mogelijk

  11 december 2020

  Steeds meer agrariërs in de gemeente Meppel hebben de behoefte om zelf schone en duurzame energie op te wekken, bijvoorbeeld door het plaatsen van kleine windturbines. Om dit laatste mogelijk te maken hebben burgemeester en wethouders nieuw beleid opgesteld. Zij nodigen inwoners van Meppel uit hierop te reageren. Daarna zal het nieuwe beleid door de gemeenteraad worden vastgesteld.

 • Meppel verder aan de slag met duurzaamheid

  20 november 2020

  Burgemeester & wethouders van Meppel zetten met het nieuwe programma duurzaamheid nog meer in op samenwerking. Het college gaat inwoners stimuleren duurzamer te worden, bijvoorbeeld door thuis energiemaatregelen te nemen of vaker de auto te laten staan. Motto van het nieuwe programma is ‘van denken naar doen’. Met het vaststellen van de begroting 2021 heeft de gemeenteraad hiervoor budget beschikbaar gesteld.

 • Gemeente Meppel helpt inwoners op weg met energiebesparing

  30 oktober 2020

  Om bewoners in Meppel op weg te helpen met energiebesparing zoeken de gemeente en stichting Buurkracht buurtgenoten die mee willen doen aan een online EnergyParty.

 • Nazending vouchers haaldewarmteinhuis.nl

  27 oktober 2020

  Goed nieuws voor iedereen die nog geen voucher ter waarde van €50 heeft ontvangen, want deze week dinsdag en woensdag kun je de envelop op je mat verwachten!

 • Woningeigenaren krijgen waardebon voor energiebesparende producten

  24 augustus 2020

  De komende weken krijgen woningeigenaren een brief met een waardebon van € 50. Met de bon kunnen energiebesparende producten worden gekocht, zoals ledlampen, tochtstrips, isolatiemateriaal en radiatorfolie. De waardebon is vanaf 1 september te gebruiken.

 • Concept regionale energiestrategie – RES 1.0

  14 juni 2020

  In het Klimaatakkoord staat dat we in 2030 49% minder CO2 willen uitstoten ten opzichte van 1990, in 2050 zelfs 95% minder. Ook mag de aarde niet meer dan twee graden Celsius opwarmen. Alleen zo houden we onze planeet leefbaar. Doen we niets, dan krijgen we steeds meer last van heftige klimaatveranderingen, zoals grote droogte, wateroverlast en temperatuurschommelingen. Om die doelen te behalen, moeten we allemaal de handen uit de mouwen steken door energie te besparen en over te stappen op schone energiebronnen.