Nieuws

Actuele berichten over duurzaamheid

 • Actie Haal de warmte in huis

  Woningeigenaren hebben een voucher ontvangen waarmee energiebesparende producten kunnen worden gekocht, zoals ledlampen, tochtstrips, isolatiemateriaal en radiatorfolie. De waardebon is vanaf 1 september te gebruiken.

 • Drents Energieloket heeft een vernieuwde website

  06 juli 2020

  Op de vernieuwde website is niet alleen de look and feel gewijzigd, maar ook de inhoud is flink uitgebreid.

 • Veelgestelde vragen Winst uit je Woning

  18 juni 2020

  Hier vind u de antwoorden op veelgestelde vragen over de advies- en inkoopactie die de gemeente samen met Winst uit je Woning organiseert.

 • Concept regionale energiestrategie – RES 1.0

  14 juni 2020

  In het Klimaatakkoord staat dat we in 2030 49% minder CO2 willen uitstoten ten opzichte van 1990, in 2050 zelfs 95% minder. Ook mag de aarde niet meer dan twee graden Celsius opwarmen. Alleen zo houden we onze planeet leefbaar. Doen we niets, dan krijgen we steeds meer last van heftige klimaatveranderingen, zoals grote droogte, wateroverlast en temperatuurschommelingen. Om die doelen te behalen, moeten we allemaal de handen uit de mouwen steken door energie te besparen en over te stappen op schone energiebronnen.

 • Inkoopactie verduurzamen koopwoningen

  18 juni 2020

  Woningeigenaren met een eigen dak kunnen zich tot 31 juli via winstuitjewoning.nl vrijblijvend aanmelden voor inkoop van zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas.

 • Kwart Drentse energie in 2030 van zon en wind (persbericht RES Drenthe)

  29 april 2020

  In 2030 komt 25 procent van het energiegebruik in Drenthe van zonne- en windenergie. Dit streven is te lezen in het concept van de Regionale Energie Strategie (RES) regio Drenthe. Afgelopen week stelden de Colleges van Burgemeester en Wethouders, Gedeputeerden Staten en de Dagelijks Besturen van de waterschappen van de RES-regio Drenthe het concept vast.

 • Columns duurzaamheid

  Wethouder Duurzaamheid, Jaap van der Haar publiceert twee-wekelijks een column over het thema 'Op naar een duurzamer gemeente'

 • Subsidie helpt Drenten bij verlaging energieverbruik woningen

  18 december 2019

  De 12 Drentse gemeenten hebben een subsidie van € 2,7 miljoen binnengehaald om inwoners te helpen het energieverbruik in hun woning te verlagen.

 • Duurzame up date avond druk bezocht

  25 november 2019

  Veel inwoners zijn bezig met energiebesparing. Nederland gaat langzaam richting aardgasvrij wonen. Zonnepanelen op daken, isolatieglas of tochtstrippen. Allemaal maatregelen om je huis energiezuinig te maken. Dinsdag 19 november kwamen veel Meppelers naar een 'duurzame up date avond'. Om samen met adviseurs van het Drents Energieloket te kijken wat je kunt doen om je huis energiezuiniger te maken.