Nieuws

Actuele berichten over energie en duurzaamheid

 • Inkoopactie verduurzamen koopwoningen

  19 mei 2020

  Woningeigenaren met een eigen dak kunnen zich tot 31 juli via winstuitjewoning.nl vrijblijvend aanmelden voor inkoop van zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas.

 • Kwart Drentse energie in 2030 van zon en wind (persbericht RES Drenthe)

  29 april 2020

  In 2030 komt 25 procent van het energiegebruik in Drenthe van zonne- en windenergie. Dit streven is te lezen in het concept van de Regionale Energie Strategie (RES) regio Drenthe. Afgelopen week stelden de Colleges van Burgemeester en Wethouders, Gedeputeerden Staten en de Dagelijks Besturen van de waterschappen van de RES-regio Drenthe het concept vast.

 • Columns duurzaamheid

  Wethouder Duurzaamheid, Jaap van der Haar publiceert twee-wekelijks een column over het thema 'Op naar een duurzamer gemeente'

 • Subsidie helpt Drenten bij verlaging energieverbruik woningen

  18 december 2019

  De 12 Drentse gemeenten hebben een subsidie van € 2,7 miljoen binnengehaald om inwoners te helpen het energieverbruik in hun woning te verlagen.

 • Verbindingsavond energie-initiatieven

  25 november 2019

  Denkt u over het starten van een energie-initiatief in uw straat? Bent u benieuwd wat hier allemaal bij komt kijken? Op zoek naar inspiratie en goede voorbeelden?

 • Duurzame up date avond druk bezocht

  25 november 2019

  Veel inwoners zijn bezig met energiebesparing. Nederland gaat langzaam richting aardgasvrij wonen. Zonnepanelen op daken, isolatieglas of tochtstrippen. Allemaal maatregelen om je huis energiezuinig te maken. Dinsdag 19 november kwamen veel Meppelers naar een 'duurzame up date avond'. Om samen met adviseurs van het Drents Energieloket te kijken wat je kunt doen om je huis energiezuiniger te maken.