Kiezerspas

Als u in een andere gemeente in Nederland uw stem wilt uitbrengen, moet u uw stempas laten omzetten naar een kiezerspas.

Dit kan drie manieren:

1.    Digitaal

U kunt dit met DigiD digitaal regelen. Het verzoek moet uiterlijk op vrijdag 17 november 2023 17:00 uur bij ons binnen zijn.

2.    Schriftelijk

U kunt schriftelijk een verzoek doen voor een kiezerspas. U kunt het formulier (modelK6) (PDF, 33 kB) gebruiken voor het aanvragen van een kiezerspas. Uw schriftelijke verzoek met kopie geldig identiteitsbewijs moet uiterlijk op vrijdag 17 november 2023 17.00 uur binnen zijn bij Publiekszaken, Postbus 501 7940 AM Meppel, of zijn ingeleverd bij de receptie van het Stadhuis, Grote Oever 26 Meppel. Ook kunt u het formulier maien naar postbus@meppel.nl

3.    Persoonlijk

U kunt een kiezerspas persoonlijk aanvragen bij de Publieksbalie in het Stadhuis, uiterlijk dinsdag 21 november 12.00 uur. U kunt terecht tijdens de openingstijden van het Stadhuis. U kunt ook op afspraak komen. Maak een afspraak online of bel met 14 0522. Neem een geldig identiteitsbewijs mee.

Wanneer u een kiezerspas heeft kunt u niet meer stemmen met de oude stempas. Met een kiezerspas kunt u ook de stem in de eigen gemeente uitbrengen.