Verkiezingen

Als er verkiezingen zijn, gaan inwoners van de gemeente Meppel naar stembureaus om te stemmen. Voor de verkiezingen worden stembiljetten verstuurd naar woonadressen van de kiesgerechtigden. Informatie over de stembureaus, de tijden en volmacht zijn ruim voor iedere verkiezing op deze website te vinden. Voor meer informatie en uitslagen eerdere verkiezingen kunt u terecht op de website van de kiesraad.

 • Locaties aanplakborden Tweede Kamerverkiezingen

  Vanaf maandag 6 februari zijn de aanplakborden in de gemeente Meppel beschikbaar. Op deze borden mogen politieke partijen die deelnemen aan de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 hun posters plakken.

 • Afleggen ondersteuningsverklaring Tweede Kamerverkiezing

  Een ondersteuningsverklaring is een schriftelijke verklaring van iemand die deelname van een (nieuwe) partij aan de verkiezing ondersteunt.

 • Kiezerspas

  Met een kiezerspas kunt in elke gemeente binnen Nederland uw stem uitbrengen.

 • Volmacht verkiezingen

  Als een kiezer niet in de gelegenheid is zelf te gaan stemmen – bijvoorbeeld door werk, ziekte of vakantie – kan hij een andere kiezer machtigen dit voor hem te doen. Dit heet stemmen bij volmacht.

 • Stemmen in het buitenland

  Nederlanders in het buitenland kunnen stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen en de Europese Parlementsverkiezingen.

 • Stembureauleden en tellers gezocht

  Op 15 maart 2017 zijn er verkiezingen voor de Tweede Kamer. De gemeente Meppel is op zoek naar (reserve)-stembureauleden en tellers die hierbij ingezet kunnen worden op één van de tweeëntwintig stembureaus. Bent u inwoner van de gemeente Meppel en zou u graag een stembureau bemannen? Dan kunt u zich aanmelden als stembureaulid of teller.

 • Kiesraad

  Uitslagen verkiezingen