Trouwambtenaren Meppel

Trouwambtenaren van de gemeente Meppel stellen zich aan u voor.

Achtereenvolgens Tilly Konings-Fick, Jeannet Mosterman-Veen, Johan Veneman, Anita Westenbrink en Jacolien Verbeek.

Tilly Konings-Fick

Foto trouwambtenaar Tilly Konings

Alweer een aantal jaren ben ik als BABS in dienst van de gemeente Meppel en nog steeds ben ik enthousiast over deze baan. Zelf zie ik mijn functie als BABS meer als mijn hobby dan als werk.
Waarom vind ik deze baan zo ontzettend leuk?

  • Omdat ik telkens weer aardige mensen ontmoet, die allemaal hun eigen verhaal vertellen.
  • Omdat ik op mijn manier een bijdrage kan leveren aan een onvergetelijke dag.
  • Omdat ik het als een uitdaging zie om maatwerk te leveren, wensen in te passen.

Een plechtige ambtenaar van de burgerlijke stand ben ik niet, maar wel iemand voor wie humor en spontaniteit belangrijk zijn. Omdat mijn toespraken altijd persoonlijke toespraken zijn, is een “trouwgesprek” een must. Dit gesprek vindt altijd geruime tijd vóór de trouwdag plaats. Na dit gesprek is het bruidspaar “van mij”!! De toespraak komt “bijna vanzelf” op papier. Op de trouwdag heb ik deze papieren wel bij me, maar hoef ze nauwelijks te gebruiken, omdat ik weet wat ik aan en over het bruidspaar wil vertellen.

Helaas ben ik niet elke dag van elke maand beschikbaar. De reden hiervan is, dat ik nog meer hobby’s heb, zoals reizen. Trouwen jullie tussen half november en half april dan kan en wil ik graag iets voor jullie betekenen!

Jeannet Mosterman-Veen

Jeannet Mosterman

Een officiële toespraak? Dat kan.
Een informeel samenzijn? Dat kan.
Een uitgebreid, persoonlijk verhaal? Dat kan.    
Even snel of een kort “onderonsje”? Dat kan.
Met humor? Dat kan.
Ruimte voor spontane interacties met de aanwezigen? Dat kan.
Persoonlijke inbreng van het (bruids)paar? Dat kan.

Mijn ruime ervaring als enthousiaste BABS, geeft jullie de mogelijkheid de verbintenis volgens jullie wensen vorm te geven. Bijna niets moet en heel veel is er mogelijk.

Ik ben Jeannet Mosterman en heb een prachtige baan in de zorg als praktijkopleider. Interactie met mensen is een belangrijk onderdeel van mijn dagelijkse werk. Daarnaast mag ik met veel plezier de functie als trouwambtenaar beoefenen. Naast mijn mooie werk, reis ik graag met mijn man in de camper door Europa. Ook fietsen, wandelen en lezen doe ik met veel plezier.

Om een bijdrage te leveren aan het ontstaan van een onvergetelijke dag, zal ik graag, in een persoonlijk gesprek, de voorkeuren met jullie willen verkennen..

Johan Veneman

Foto trouwambtenaar Johan Veneman

Ik werk sinds augustus 2006 als directeur op SBO de Reestoeverschool in Meppel. Sinds mei 2009 ben ik in dienst getreden als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand Meppel. Ik vind het geweldig om in deze functie een bijdrage te mogen leveren aan een bijzondere dag voor het bruidspaar. Ik ben geïnteresseerd in mensen, het leven dat zij leiden en de keuzes die zij hierin maken.

In samenspraak met het toekomstige bruidspaar wordt de huwelijksvoltrekking of de partnerschapregistratie iets persoonlijks, waar u met een goed gevoel aan terug zult denken. Mijn speeches zijn niet zwaar en belerend. Wel met aandacht voor mensen, de mooie dingen des levens en met humorvolle ondertoon.

Anita Westenbrink

Foto trouwambtenaar Anita Westenbrink

"Trouwen, gewoon heel bijzonder!"

Ons eigen, authentiek verhaal. Persoonlijke aandacht voor onze gasten. Met veel warmte en als het kan ook met wat humor. Een unieke dag een speciaal accent geven. Iedere relatie heeft een verschillende uitstraling. Op onze trouwdag krijgt die een fraaie vorm. En een goede herinnering aan een bijzonder moment. Een echt, eenmalig gevoel.

Voor mij een uitdaging: jullie wensen samen invullen. Met veel ideeën in een goed gesprek. Gezellig, maar ook best intensief. Net als de trouwceremonie in het stadhuis of op een andere mooie plek. Jullie belevenis, die blijft in jullie gedachten ook na dat ene unieke moment.  Een ontspannen sfeer om zonder stress ‘ja’ te zeggen.

Thuis nemen we het hele programma samen door. Iets uitspreken voor een speciaal iemand? Wie geeft de ringen aan? Oma of opa vooraan, om alles goed te kunnen horen? Maar vooral: Ons verhaal! Onze ontmoeting, deze dag van ons! Wat maakt dat juist wij van elkaar houden? Wat  waarderen wij in elkaar? Hoe laten we dat vandaag samen zien? Hoe geven we ons vertrouwde gevoel aan iedereen mee?

Jacolien Verbeek

Foto trouwambtenaar Jacolien Verbeek

Mijn naam is Jacolien Verbeek, een jonge- enthousiaste en creatieve vrouw die gepassioneerd is door de trouwwereld. Van jongs af aan ben ik al gefascineerd door het ambtenaarschap. Een ontzettende eer om dit voor jullie mogen doen!

Bruid en bruidegom, dames- en herenhuwelijken, verschillende nationaliteiten en dat in alle leeftijden variërend. Als trouwambtenaar ben ik er voor trouwkoppels die meer van een huwelijksvoltrekking verwachten. Voor trouwkoppels die uitgesproken wensen hebben, waarbij de wettelijke regels samen gaan met de wens. Voor trouwkoppels die de officiële ceremonie als het romantisch hoogtepunt van de ultieme trouwdag zien.

De officiële ceremonie is jullie moment, waarbij jullie in de spotlights staan. Tijdens dit moment wordt er stil gestaan bij het verleden, heden en de toekomst. De relatie met familie en vrienden, dingen die je dagelijks bezig houden, zoals werk, passie en fantasie. Het verhaal is persoonlijk, de stijl is interactief. Met gevoel voor sfeer wordt er voor jullie een stijlvolle en levendige trouwceremonie gecreëerd, een moment voor het leven.

Corien Vrijhof

corienvrijhof_2Mijn naam is Corien Vrijhof. Ik ben moeder van twee mooie zonen en ik ben werkzaam in de commerciële sector. Ik sta midden in het leven en geniet hier met volle teugen van.

Dat ik ambtenaar van de burgerlijke stand geworden ben heeft te maken met het feit dat ik het heel fijn vind om me af te stemmen op mijn medemens en verbinding te maken. Niet alleen “in de echt verbinden” maar echt verbinden.

Mijn opleidingen sluiten hier goed bij aan, ik heb de HBO-J afgerond en daarnaast ben ik kindercoach.

Natuurlijk wil ik jullie graag leren kennen maar het is belangrijk dat jullie weten wie ik ben en wat mijn karaktereigenschappen zijn. Ik ben positief, enthousiast, humoristisch, adrem, ik houd van luchtigheid maar kan absoluut de diepte in, alles op maat.

Denken jullie na het lezen van dit verhaaltje ; dit is de ambtenaar die ons aanspreekt?........ dan verheug ik me erop om jullie te ontmoeten en een bijdrage te leveren aan jullie mooiste dag!

Hans de Vries

hansdevriesGefeliciteerd, jullie besluit staat vast, jullie gaan trouwen! En wie weet, misschien wordt dit wel de mooiste dag van je leven van je eigen-ik naar het samen-wij, een stap die door sommigen al veel eerder is gemaakt en door anderen nog maar moet worden gezet. Dat geeft vertrouwen in elkaar en in de toekomst. En als die dag dan naderbij komt, kom je samen voor tal van vragen te staan. Bijvoorbeeld: Waar houden we ons feest, wie nodigen we uit, maar ook: wie mag ons trouwen? Voor dat laatste is een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand beschikbaar. En mag ik met veel genoegen een van die trouwambtenaren van de gemeente Meppel zijn!

Als gepensioneerd gemeentesecretaris, die ook nog eens zijn eigen zoon heeft mogen trouwen, trek ik al veel jaren op met a.s. bruidsparen. Het is prachtig om op deze manier een bijdrage te mogen leveren aan een belangrijke dag in het leven van twee verwachtingsvolle mensen. Daarom ook doe ik dit werk met veel enthousiasme. Wanneer jullie voor mij kiezen krijg je te maken met een bevlogen, ervaren trouwambtenaar. Iemand die graag van jullie hoort wie jullie zijn, maar ook wat je voor elkaar wilt betekenen en wat voor jullie belangrijk is in het leven. Want elk mens is immers uniek, net zoals jullie dat zijn. Samen bespreken we dit alles in een open contact zodat op de feestelijke dag zelf jullie, maar ook jullie gasten, getuige mogen zijn van een passende ceremonie die helemaal op jullie is toegesneden. Daarom hoop ik binnenkort kennis met jullie te mogen maken.