Trouwambtenaren Meppel

Trouwambtenaren van de gemeente Meppel stellen zich aan u voor.

Achtereenvolgens Hans M. de Vries, Tilly Konings-Fick, Jeannet Mosterman-Veen, Johan Veneman, Marloes Vennix-Scherpenseel, Anita Westenbrink en Jacolien Verbeek.

Hans de VriesFoto trouwambtenaar Hans de Vries

Gefeliciteerd, jullie besluit staat vast, jullie gaan trouwen! En wie weet, misschien wordt dit wel de mooiste dag van je leven van je eigen-ik naar het samen-wij, een stap die door sommigen al veel eerder is gemaakt en door anderen nog maar moet worden gezet. Dat geeft vertrouwen in elkaar en in de toekomst. En als die dag dan naderbij komt, kom je samen voor tal van vragen te staan. Bijvoorbeeld: Waar houden we ons feest, wie nodigen we uit, maar ook: wie mag ons trouwen? Voor dat laatste is er een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand beschikbaar. En mag ik met veel genoegen een van die trouwambtenaren van de gemeente Meppel zijn. Als gepensioneerd gemeentesecretaris, die ook nog een zijn eigen zoon heeft mogen trouwen, trek ik al veel jaren op met a.s. bruidsparen. Het is prachtig om op deze manier een bijdrage te mogen leveren aan een belangrijk dag in het leven van twee verwachtingsvolle mensen. Daarom ook doe ik dit werk met veel enthousiasme. Wanneer jullie voor mij kiezen krijg je te maken met een bevlogen, ervaren, trouwambtenaar. Iemand die graag van jullie hoort wie jullie zijn, maar ook voor wat je voor elkaar wilt betekenen en wat voor jullie belangrijk is in het leven. Want elk mens is immers uniek, net zoals jullie dat zijn. Samen bespreken we dit alles in een open contact zodat op de feestelijke dag zelf jullie, maar ook jullie gasten, getuige mogen zijn van een passende ceremonie die helemaal op jullie is toegesneden. Daarom hoop ik binnenkort kennis met jullie te mogen maken.

Tilly Konings-FickFoto trouwambtenaar Tilly Konings

Alweer een aantal jaren ben ik als BABS in dienst van de gemeente Meppel en nog steeds ben ik enthousiast over deze baan. Zelf zie ik mijn functie als BABS meer als mijn hobby dan als werk.
Waarom vind ik deze baan zo ontzettend leuk?

  • Omdat ik telkens weer aardige mensen ontmoet, die allemaal hun eigen verhaal vertellen.
  • Omdat ik op mijn manier een bijdrage kan leveren aan een onvergetelijke dag.
  • Omdat ik het als een uitdaging zie om maatwerk te leveren, wensen in te passen.

Een plechtige ambtenaar van de burgerlijke stand ben ik niet, maar wel iemand voor wie humor en spontaniteit belangrijk zijn. Omdat mijn toespraken altijd persoonlijke toespraken zijn, is een “trouwgesprek” een must. Dit gesprek vindt altijd geruime tijd vóór de trouwdag plaats. Na dit gesprek is het bruidspaar “van mij”!! De toespraak komt “bijna vanzelf” op papier. Op de trouwdag heb ik deze papieren wel bij me, maar hoef ze nauwelijks te gebruiken, omdat ik weet wat ik aan en over het bruidspaar wil vertellen.

Helaas ben ik niet elke dag van elke maand beschikbaar. De reden hiervan is, dat ik nog meer hobby’s heb, zoals reizen. Trouwen jullie tussen half november en half april dan kan en wil ik graag iets voor jullie betekenen!

Jeannet Mosterman-VeenJeannet Mosterman

Eigen inbreng is van harte welkom! Want elk bruidspaar heeft iets eigens. Daarom is ook elke huwelijkstoespraak authentiek. Soms vertelt een bruidspaar zelf iets, of levert een vriend of familielid een mooi verhaal. Voorafgaand aan jullie huwelijk bespreken we daarom jullie wensen en mogelijkheden. Zo maken we samen een boeiende en persoonlijke toespraak. Helemaal op jullie eigen manier. Als je dat wilt, heb ik natuurlijk ideeën om jullie en jullie genodigden te inspireren. Je leert bij huwelijken heel veel waardevolle mensen kennen, met even zoveel eigen verhalen en bijzonderheden.

Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS) ben ik al jaren. Eerst in Nijeveen en nu ook in Meppel. Omgaan met mensen en groepen, is mijn dagelijks werk als praktijkopleider in de zorg. Interesse in de ander, direct in contact met medemensen: het is heel verrijkend en vooral leuk. Dat geldt trouwens ook voor mijn hobby’s: tennis, reizen en spannende boeken! Daarnaast houd ik van wandelen en fietsen in het ruime landschap van de Nijeveense Bovenboer, want daar woon ik met man en kinderen.

Johan VenemanFoto trouwambtenaar Johan Veneman

Ik werk sinds augustus 2006 als directeur op SBO de Reestoeverschool in Meppel. Sinds mei 2009 ben ik in dienst getreden als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand Meppel. Ik vind het geweldig om in deze functie een bijdrage te mogen leveren aan een bijzondere dag voor het bruidspaar. Ik ben geïnteresseerd in mensen, het leven dat zij leiden en de keuzes die zij hierin maken.

In samenspraak met het toekomstige bruidspaar wordt de huwelijksvoltrekking of de partnerschapregistratie iets persoonlijks, waar u met een goed gevoel aan terug zult denken. Mijn speeches zijn niet zwaar en belerend. Wel met aandacht voor mensen, de mooie dingen des levens en met humorvolle ondertoon.

Marloes Vennix-ScherpenseelFoto trouwambtenaar Marloes Vennix

De huwelijksdag is voor ieder bruidspaar een hele bijzondere dag en daar vormt de huwelijksceremonie het wettelijk onderdeel in. Dit officiële moment mag natuurlijk passen bij de persoonlijke wensen van het bruidspaar. In het kennismakingsgesprek bespreken we de persoonlijke wensen en geven we vorm aan de huwelijksvoltrekking. Ieder bruidspaar is speciaal en dat geeft altijd een eigen verhaal. Een verhaal dat wordt opgebouwd met de ingrediënten die worden aangedragen door het bruidspaar zelf. Dat maakt dat de huwelijksspeech een lach en soms ook een traan in zich heeft. Die persoonlijke benadering heb ik hoog in het vaandel staan.

In het dagelijks leven ben ik moeder van drie kinderen en werk ik daarnaast als Human Resource manager. Ik sta open en positief in het leven. Mijn sociale leven kenmerkt zich door vele activiteiten waarbij voor mij het gevoel van saamhorigheid en het vieren van het leven centraal staan. De omgaan met diverse mensen maakt het leven boeiend en ervaar ik als zeer verrijkend.

Anita WestenbrinkFoto trouwambtenaar Anita Westenbrink

"Trouwen, gewoon heel bijzonder!"

Ons eigen, authentiek verhaal. Persoonlijke aandacht voor onze gasten. Met veel warmte en als het kan ook met wat humor. Een unieke dag een speciaal accent geven. Iedere relatie heeft een verschillende uitstraling. Op onze trouwdag krijgt die een fraaie vorm. En een goede herinnering aan een bijzonder moment. Een echt, eenmalig gevoel.

Voor mij een uitdaging: jullie wensen samen invullen. Met veel ideeën in een goed gesprek. Gezellig, maar ook best intensief. Net als de trouwceremonie in het stadhuis of op een andere mooie plek. Jullie belevenis, die blijft in jullie gedachten ook na dat ene unieke moment.  Een ontspannen sfeer om zonder stress ‘ja’ te zeggen.

Thuis nemen we het hele programma samen door. Iets uitspreken voor een speciaal iemand? Wie geeft de ringen aan? Oma of opa vooraan, om alles goed te kunnen horen? Maar vooral: Ons verhaal! Onze ontmoeting, deze dag van ons! Wat maakt dat juist wij van elkaar houden? Wat  waarderen wij in elkaar? Hoe laten we dat vandaag samen zien? Hoe geven we ons vertrouwde gevoel aan iedereen mee?

Jacolien Verbeek

(TIJDELIJK NIET BESCHIKBAAR)Foto trouwambtenaar Jacolien Verbeek

Bruid en bruidegom, dames en herenhuwelijk, verschillende nationaliteiten en dat in alle leeftijden variërend. Nog steeds op zoek naar een trouwambtenaar om jullie ceremonie een gezicht te geven?

Mijn naam is Jacolien Verbeek, een jonge- enthousiaste en creatieve vrouw die gepassioneerd is door de trouwwereld. Van jongs af aan ben ik al gefascineerd door het ambtenaarschap. Elke woensdagmiddag was het trouwmiddag en stond ik vooraan het huwelijk van mijn vriendjes en vriendinnetjes te voltrekken. Inmiddels zijn we heel wat jaren verder maar de fascinatie en het enthousiasme zijn altijd gebleven. Na een aantal jaren in het buitenland te hebben gewoond en gewerkt, ben ik weer gevestigd in Nederland. In 2010 ben ik beëdigd als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand in de gemeente Meppel.

Als trouwambtenaar ben ik er voor trouwkoppels die meer van een huwelijksvoltrekking verwachten. Voor trouwkoppels die uitgesproken wensen hebben, waarbij de wettelijke regels samen gaan met de wens. Voor trouwkoppels die de officiële ceremonie als het romantisch hoogtepunt van de ultieme trouwdag zien.

De officiële ceremonie is jullie moment, waarbij jullie in de spotlights staan. Tijdens dit moment wordt er stil gestaan bij het verleden, heden en de toekomst. De relatie met familie en vrienden, dingen die je dagelijks bezig houden, zoals werk, passie en fantasie. Het verhaal is persoonlijk, de stijl is interactief. Met gevoel voor sfeer wordt er voor jullie een stijlvolle en levendige trouwceremonie gecreëerd, een moment voor het leven.

Uitgelicht