Nieuws

 • Op korte termijn onderwijs in Nieuwveense Landen 19 juli 2018

  Het college stelt de raad voor een basisschool te realiseren in Nieuwveense Landen. Er wordt dan een tijdelijk schoolgebouw geplaatst, zodat de eerste kinderen bij aanvang van het schooljaar 2019-2020 in hun eigen wijk naar school kunnen.

 • Gemeente legt afvalverwerker Talen bestuursdwang op 19 juli 2018

  De gemeente Meppel heeft de afgelopen maanden veel klachten en gevoelens van onveiligheid ontvangen over afvalverwerker Talen. De gemeente heeft inmiddels juridische stappen genomen.

 • Woningmarkt gemeente Meppel blijft gezond 16 juli 2018

  De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) heeft gisteren de woningmarktcijfers van het tweede kwartaal 2018 bekend gemaakt. Het totaal aantal verkochte woningen in de gemeente Meppel is het tweede kwartaal van 2018 gestegen ten opzichte van het eerste kwartaal. In vergelijking met diverse Drentse steden doet Meppel het relatief goed. De vraag naar appartementen en tussenwoningen stijgt.

 • Verkoop voormalig scholencomplex Randweg 1 gestart

  De verkoop van voormalige LTS (Stad & Esch) locatie aan de Randweg 1 is 2 juli van start gegaan. Het complex wordt via een ‘marktinitiatief’ openbaar verkocht. De gemeente Meppel zoekt nu naar een passende herbestemming met behoud van het karakteristieke hoofdgebouw op deze zichtbare plek in Meppel. Het college van B&W heeft randvoorwaarden vastgesteld voor de ontwikkeling van de locatie, waar nu een maatschappelijke bestemming op rust.

 • Sethehaven Op- & Overslag koopt 1,6 ha haven in Meppel 18 juni 2018

  Sethehaven Op- en Overslag heeft op bedrijventerrein Oevers D in Meppel 16.600 m² (1,6 ha) grond aan de Sethehaven gekocht voor uitbreiding van het huidige bedrijf. Sethehaven Op- en Overslag beschikt op Oevers D al over een mooie nieuwe locatie, goed bereikbaar via water en weg. Er kunnen binnenvaartschepen komen tot 2.000 ton. Eén zo'n schip vervangt tot zestig vrachtwagens.

Subnavigatie