Nieuws

 • Inschrijftermijn Aanjaagbudget geopend

  Nieuwe initiatieven gezocht! De inzendtermijn voor 2017 is gestart. Tot 16 maart kunnen alle inwoners, ondernemers en instellingen voor de derde keer kans maken op een deel van het aanjaagbudget maatschappelijke initiatieven dat de gemeente hiervoor beschikbaar stelt. Dit jaar gaat het om een bedrag van € 200.000,-. Heeft u een initiatief of idee dat bijdraagt aan de ontwikkeling van Meppel? Doe dan een aanvraag via www.meppel.nl/aanjaagbudget of kom naar de inspiratiebijeenkomst op woensdag 8 februari.

 • Marktonderzoek gebruik Stadsbus Meppel van start

  Deze week starten studenten van het Ondernemerspunt Meppel een marktonderzoek over het gebruik van de Stadsbus Meppel. Het onderzoek richt zich op de doelgroep die in het bezit is van een Wmo-vervoerspas.

 • Cijfers NVM vierde kwartaal 2016 woningmarkt Meppel bekend

  Vandaag heeft de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) de woningmarktcijfers van het vierde kwartaal 2016 gepresenteerd. Voor Meppel is het aantal woningverkopen het afgelopen kwartaal stabiel gebleven.

 • Voormalig schoolterrein Drenthe College in ontwikkeling

  Het college van B&W van Meppel stemt in met het definitieve stedenbouwkundig plan voor de Werkhorst 30, het voormalig terrein van het Drenthe College. Het plan van ontwikkelaar Junco B.V. bevat de nieuwbouw van 21 koopwoningen: vrijstaande, 2-onder-1 kapwoningen en rijwoningen. Met het plan zal het voormalige schoolterrein nog meer deel uitmaken van de karakteristiek van de historische uitvalsweg de Werkhorst.

 • Toerisme in beweging

  In december is ‘Toerisme in Drenthe in beweging’ verschenen.

Subnavigatie