Xander Topma

SP

"De wereld een beetje beter achterlaten dan dat je hem hebt aangetroffen”, dat is wat ik heb geleerd als lid van Scouting Meppel. Het is voor mij ook de reden waarom ik politiek actief werd voor de SP. Een partij die niet over mensen praat, maar problemen samen met mensen oplost. Inwoners weten natuurlijk het best wat er in hun straat en wijk gebeurt. Wij zorgen ervoor dat die ervaringen de raadzaal bereken, omdat besluiten daar beter door worden.

De gemeenteraad is vaak te veel met zichzelf bezig en te weinig met wat er buiten het Stadhuis gebeurt. Ellenlange debatten over onzinnige plannen zoals het opengraven van meer grachten terwijl er echte problemen zijn om op te lossen. Inwoners hebben daar niks aan! Met de SP probeer ik om de onderwerpen op te agenda te zetten waar het echt om zou moeten gaan: betaalbare woningbouw, bestrijding van toenemende armoede, het aantrekkelijk houden van de gemeente voor jongeren en een eerlijke overgang naar duurzame energie die betaalbaar is voor gewone huishoudens.

Hiervoor dienen we ook regelmatig, en met succes, voorstellen in. Voorbeelden hiervan zijn meer focus op het snel oplossen van schulden, een aanpak voor het voorkomen van energiearmoede, een plek voor jongerencultuur in de ontwikkeling van Schouwburg Ogterop en de komst van een plan om speelplaatsen rookvrij te maken zodat kinderen gezond kunnen spelen.

Met onze twee zetels dragen we vanuit de oppositie dus al veel bij. Na de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar hopen we natuurlijk te groeien en willen we voor het eerst in de geschiedenis van Meppel gaan meebesturen. De SP in het gemeentebestuur is de enige garantie op eerlijk beleid waarmee de echte problemen worden opgelost.

Onze partij staat altijd open voor mensen die samen met ons de gemeente Meppel socialer willen maken. U kunt altijd mailen naar x.topma@gemeenteraadmeppel.nl.

Xander Topma