Madelinde Visscher

Sterk Meppel

Als moeder van twee jonge kinderen vind ik het belangrijk dat kinderen opgroeien in een gezonde leefomgeving waar ze worden uitgenodigd en uitgedaagd om buiten te spelen. Dat is dan ook de reden dat ik voor Sterk Meppel raadslid werd. Niet langs de kant staan en iets vinden, maar er ook iets aan doen. Want onze leefomgeving is belangrijk. Duurzaamheid, meer groen en biodiversiteit en spelen hebben daar een belangrijke rol in.

Naast dat ik mij wil blijven inzetten voor meer biodiversiteit en meer groen in onze woonomgeving, wil ik mij ook graag gaan inzetten voor speelruimte voor de oudere jeugd. De aanleg van een skatepark in Meppel waar vooral de oudere jeugd een uitdaging kan vinden. Natuurlijk op een plek waar ze geen overlast veroorzaken maar waar wel voldoende sociale controle is.

Voor jonge kinderen zijn speelplekken dicht bij huis juist belangrijk. Geen eenzame wipkip maar een echte speelplek waar ze uitgedaagd worden om bezig te zijn.

Het zijn vooral deze zaken waar ik  inwoners graag bij help en waarvoor u mij kunt benaderen. Zo heb ik de omwonenden van de Jan Tooroplaan geholpen bij de herplant van heggetjes om een parkeerkoffer. De gemeente had daar grasveldjes aangelegd, omdat de geplante heggen niet aansloegen. Het heeft ruim een jaar geduurd, maar uiteindelijk is er nieuwe grond gestort en werd de heg (voor de derde keer) aangelegd. Met succes dit keer.

Mijn ideale gemeente is dan ook een gemeente die haar afspraken nakomt. Maar ook een gemeente waar je je welkom voelt als je er binnenkomt met mooie grote bomen langs de weg en in de wijken veel groen met speelplekken voor jonge en oudere kinderen. En uitdagende loopparcoursen voor hun ouders, zodat die in het groen zich kunnen ontspannen of juist in het zweet werken.

Madelinde