Frans Venema

Sterk Meppel

Na 23 jaar raadslidmaatschap is dit mijn laatste bijdrage aan deze rubriek. Nog een jaartje en dan zit mijn rol als volksvertegenwoordiger er op. In de eerste jaren waren wij met 3 raadsleden uit Nijeveen voor Sterk Meppel actief. De laatste jaren moest ik als enige de belangen van Nijeveen onder de aandacht brengen.

Zijn er Nijeveners die mij willen vervangen bij Sterk Meppel? Samen vooruitkijken naar de toekomst? Wat is belangrijk is voor de gemeente Meppel? Onder meer die vragen liggen straks bij de nieuwe raadsleden.

Een belangrijk punt waarvoor gezorgd moet worden is de bereikbaarheid van de stad vanuit het buitengebied en Nijeveen. Een goede infrastructuur is beslist nodig! Reeds vanaf de eerste besprekingen over Nieuwveense Landen heb ik gezegd dat een korte Oostelijke Ontsluitingsweg noodzakelijk is.

Hopelijk wordt deze ontsluitingsweg nu, na al die jaren, eindelijk aangelegd. Helaas niet helemaal zoals ik graag had gezien. Met de nu geplande uitvoering zal er een toename zijn van verkeer op de Dorpsstraat. Een Dorpsstraat die in heel slechte conditie is. Helaas laat een renovatie op zich wachten. Een slechte zaak, dat moet beter!

Naar aanleiding van het doorgaan van de Oostelijke Ontsluitingsweg werd ik enkele jaren geleden door het bestuur van Sterk Meppel verrast met een straatnaambord - zie foto - dat nu te zien is op de oprit bij onze de woning. Ik verwacht niet dat dit bord ooit op de plek komt waar het bestuur hem in gedachten had ...

Het antwoord op de vraag wat zie je als ideale gemeente Meppel, is voor mij duidelijk. Een gemeente waar het veilig en gezond wonen is. Waar de stad belangrijk is, maar waar de aandacht voor Rogat, Broekhuizen, De Schiphorst, het buitengebied en Nijeveen net zo belangrijk is.

Zoals gezegd, de tijd gaat snel. Voor je het weet staan de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur en kan de raad in een nieuwe samenstelling aan het werk gaan voor een ideale gemeente Meppel.

Ik wens de nieuwe raadsleden en de inwoners die ze vertegenwoordigen alvast een mooie toekomst toe!

sterkmeppel_fransvenema