Elisabeth Bakkenes

Sterk Meppel

Door de corona crisis is er veel veranderd, maar ook veel hetzelfde gebleven. Een betaalbaar huurhuis met tuin vinden is al jaren een kwestie van de lange adem. Maar de laatste jaren is het voor starters ook lastig geworden om een betaalbaar koophuis te vinden. De prijzen rijzen de pan uit. Daar moet verandering in komen. Er moeten in Meppel echt meer betaalbare huur- en koopwoningen komen. Dat is één van de redenen waarom ik raadslid geworden ben voor Sterk Meppel: zorgen voor leefbare wijken met veel groen en goede voorzieningen. Een huis hoort daar zeker bij. Ik vind het belangrijk dat de gemeente meer regie gaat pakken op de bouw van sociale huur én koopwoningen. Als u daar ook ideeën over heeft  horen we dat graag. Want als echte inwonerspartij zoeken wij u graag op als er iets speelt maar we horen ook graag wat u goed of juist minder goed vindt gaan.

Maar het gaat om meer dan fijn en betaalbaar wonen in een gezonde leefomgeving. Zoals zorg bieden aan wie dat nodig heeft en goed op ons erfgoed passen. Maar ook de lokale lasten moeten betaalbaar blijven. De energietransitie gaat het nodige van ons vragen. Wat mij betreft is het belangrijk dat onze inwoners daarbij niet op hoge kosten worden gejaagd.

Mijn ideale gemeente is een gemeente waar cultureel erfgoed wordt behouden én ontwikkelt; zoals nu bij de Zuiderschool gebeurt en in de toekomst bij de Urzo locatie. Dat er leefbare wijken zijn met betaalbare woningen. Dat er een veilige fietserstunnel komt bij de spoorovergang naar Ezinge zodat jongeren veilig naar school kunnen fietsen. En dat onze binnenstad gezellige pleinen heeft met aantrekkelijke winkeltjes. Dat zijn dan ook de zaken waarvoor ik mij namens Sterk Meppel graag sterk voor wil maken.

Elisabeth Bakkenes Raadslid aan het woord 3