Op naar een duurzamer gemeente (4)

Twee-wekelijkse column wethouder Van der Haar: actie Steenbreek

Dit is mijn eerste column sinds de maatregelen van de coronaperiode waarin we sinds half maart met elkaar zitten. We blijven zoveel mogelijk thuis, gaan alleen op pad als het echt nodig is en houden dan minimaal 1,5 meter afstand.

Geen fysieke vergaderingen van het college burgemeester & wethouders of de gemeenteraad meer. Online vergaderen we om te zorgen dat belangrijke besluiten kunnen worden genomen.

De noodmaatregelen zijn verlengd. Volhouden is cruciaal willen we de verspreiding van het virus onder controle krijgen. Maar het vraagt wel veel van ons. We ervaren onzekerheid en zijn bezorgd over onze gezondheid en die van onze dierbaren.

Wat we wel kunnen doen is af en toe wandelen in de buurt voor een frisse neus of naar buiten gaan en bezig zijn in de tuin of op het balkon. We willen graag dat inwoners die hun tuin nu betegeld hebben, deze omzetten in een groene tuin.

Een aantrekkelijke tuin met bloeiende en liefst vaste planten. Zo’n tuin trekt insecten en vogels aan, zorgt voor meer biodiversiteit en minder wateroverlast. In een tuin met vaste planten hoef je niet veel onderhoud te hebben.
 
Steenbreek Meppel zet zich in voor meer groen in de gemeente. Om bewoners, die nu een versteende tuin hebben een stapje op weg te helpen, heeft Steenbreek Meppel een prijsvraag uitgeschreven: Wie maakt de mooiste foto met als thema Meppels lentegroen tussen de stenen?
 
Heeft jouw tuin veel tegels en stenen? Wil je je tuin wel wat groener? Doe dan mee met de fotowedstrijd Meppels lentegroen tussen de stenen georganiseerd door Steenbreek Meppel en win een make-over van je voortuin ter waarde van maximaal € 1.000
Stuur uw foto voor 21 juni in! Op meppel.nl/steenbreek lees je alle wedstrijdvoorwaarden.
 
Doe mee ook mee aan vergroening van je tuin en draag bij aan een duurzamer gemeente.
Vergeet niet minimaal 1,5 meter afstand te houden van elkaar, bij het maken van een foto. Ik ben benieuwd naar de inzendingen!
 
Voor de komende periode wil ik u zeggen: hou vol, blijf gezond! Samen kunnen we het coronavirus indammen.

Jaap van der Haar - Wethouder duurzaamheid