Re-integratie consulent (kort op werk) Sociaal Domein

Ben jij:
Empathisch, resultaatgericht en innovatief?
Dan zijn we op zoek naar jou!

In verband met vertrek van een van onze collega’s zoeken wij een: Re-integratie consulent (kort op werk) Sociaal Domein (Medewerker Dienstverlening C, 32-36 uur per week)

Waarom Meppel?

Omdat jij van een uitdaging houdt. Je gaat aan de slag in het Sociaal Domein, waarin veel ruimte is voor eigen initiatief. Waarin we een koers varen die de bedoeling van de vraagstukken centraal stelt, waarin we betrouwbaar partnerschap nastreven en samen flexibel werken aan de dienstverlening naar onze inwoners.

Gemeente Meppel: waar een kleine gemeente groot in kan zijn

Medewerkers van de gemeente Meppel staan met beide benen in de maatschappij. Onze organisatie is op dit moment volop in ontwikkeling. We zijn op zoek naar nieuwe collega’s die kansen zien en deze pakken. Want net als onze inwoners houden wij ervan om de mouwen op te stropen en vooruit te kijken. Meppel is een relatief kleine gemeente, met grote ambities en allure. Er gebeurt veel, want Meppelers zijn ondernemende mensen. Zo zijn er veel evenementen en grootstedelijke voorzieningen, zoals een schouwburg, een ziekenhuis, een subtropisch zwemparadijs, een uitgebreid winkelaanbod en een bloeiend uitgaansleven. Meppel investeert in duurzaamheid, bereikbaarheid en het geluk van haar inwoners.

Sociaal Domein

De organisatie heeft dienstverlening en informatievoorziening aan bewoners, bedrijven en instellingen in Meppel voorop staan. Voor het Sociaal Domein betekent dit één gezin, één plan, één regisseur als uitgangspunt in het sociale domein, waarbij de vraag van de klant centraal staat. De gemeente Meppel hanteert dit uitgangspunt in haar beleid en uitvoering en kiest bewust voor uitvoering in samenhang en verbinding.

Functie

Werkend vanuit de kaders van de Participatiewet ligt de focus op individuele begeleiding van klanten met een korte afstand tot de arbeidsmarkt. De individuele begeleiding is gericht op het realiseren van uitstroom uit de uitkering. In samenwerking met de accountmanagers werk wordt gezocht naar passende vacatures. Je maakt deel uit van het team Werk en Meedoen en je werkt nauw samen met de collega’s van inkomen, Wmo, jeugd en economie.

We verwachten het volgende van jou:  

 • Je bent verantwoordelijk voor een caseload die voornamelijk bestaat uit klanten met een korte afstand tot werk.  
 • Je stelt samen met de klant een plan op en legt dit vast.
 • Je coacht de klanten in je caseload in het traject naar werk.
 • Je voert regie over de trajecten en je bewaakt de voortgang.   
 • Je legt indien nodig een maatregel op.
 • Je werkt samen met de accountmanager en recruiter om uitstroom naar werk te realiseren.
 • Je werkt samen met re-integratiebedrijven en/of uitvoerende instellingen
 • Je draagt de verantwoordelijkheid voor het administratieve proces, waaronder het opstellen van rapportages en beschikkingen in het systeem.

Wie ben jij?

Je bent empathisch, analytisch, gericht op samenwerken en je wilt graag resultaten behalen. Je bent initiatiefrijk, assertief, nieuwsgierig en je hebt een stevige persoonlijkheid. Je houdt er van om innoverend te zijn in je werk en vraagstukken vanuit de bedoeling aan te vliegen.

Wat vragen we van je?

 • Minimaal een afgeronde HBO opleiding zoals MWD, SPH, P&A
 • Ervaring als re-integratieconsulent / klantmanager Werk of vergelijkbare functie
 • Grondige kennis van de Participatiewet en enige kennis van WMO en Jeugdwet
 • Heldere taal, zowel mondeling als schriftelijk

Aanbod

Wij vinden het belangrijk dat jij je werk met plezier doet. En dat je de ruimte krijgt om je te ontwikkelen. Medewerkers van de gemeente Meppel herken je aan hun loyaliteit en betrokkenheid. Er heerst bij ons een open, informele en collegiale werksfeer en we zijn flexibel.
Afhankelijk van je opleiding en ervaring wordt de functie reïntegratie consulent beloond met een salaris van maximaal € 4.048,-- bruto per maand (functieschaal 9, prijspeil 1 oktober 2020) bij een volledige betrekking (36 uur).
Verder bieden wij een modern arbeidsvoorwaarden pakket met daar in een Individueel Keuze Budget van 17,05% en een tegemoetkoming in de reiskosten.

Informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met dhr. Gjill Smit, teammanager Sociaal Domein, telefoon: 14 0522. Voor informatie over de procedure kun je terecht bij Doré Visser of Tineke van de Water, HR adviseur, via 140522.
Meer informatie over de gemeente Meppel vind je op deze website.

Goed om te weten is dat deze vacature gelijktijdig in- en extern is uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben kandidaten uit onze mobiliteitsnetwerken Talentenregio en Vooruit in Drenthe voorrang.

Reageren?

Upload je brief en CV vóór 2 augustus 2021 op www.vooruitindrenthe.nl. In verband met de richtlijnen van het RIVM wordt er zoveel mogelijk vanuit huis gewerkt. Dat betekent dat de sollicitatiegesprekken vooralsnog online via MS teams ingepland zullen worden. De online gesprekken zijn gepland op 11 augustus tussen 10:00 en 12:30 uur. Er bestaat een mogelijkheid dat een tweede gespreksronde nodig is, op dat moment wordt beoordeeld of een fysiek gesprek met inachtneming van de hygiëne maatregelen mogelijk is in het stadhuis in Meppel. Deze gespreksronde vindt plaats op 17 augustus tussen 13:00 en 16:00 uur.