Projectvoorbereider Civiel Techniek (36 uur)

Ben jij flexibel, resultaatgericht en kun je goed organiseren? Dan ben jij voor ons de ideale kandidaat! Binnen het team Ruimte en Initiatief zijn wij vanwege uitbreiding op zoek naar kandidaten voor deze functie.

Bij ons wil je komen werken!

Onze organisatie is namelijk ondernemend en ambitieus. We stellen de bedoeling centraal, willen een betrouwbare partner zijn en willen met elkaar en met de samenleving flexibel aan de slag. In ons team heerst een gezellige, betrokken sfeer en er zijn korte lijntjes met elkaar. Er is een grote mate van onderlinge betrokkenheid en bereidheid elkaar te helpen. Daarnaast wordt ieders inbreng gewaardeerd om elkaar scherp te houden. Uiteraard pakken we onze opgaven integraal op.

Wat ga je doen?

Je gaat werken in een team dat zich bezig houdt met ruimtelijke opgaven in de breedste zin van het woord, van initiatief tot projectuitvoering en ruimtelijke vergunningverlening. Binnen het cluster civiele projecten werk jij samen met werkvoorbereiders, toezichthouders en projectleiders aan het verbeteren en vernieuwen van de openbare ruimte. Een belangrijk onderdeel van je werk is deelname aan projectteams.

Concreet zijn je taken:

 • Je neemt deel aan overleggen en je houdt je bezig met verslaglegging, projectadministratie, planning en het organiseren van overleggen;
 • Je verzamelt alle belangrijke informatie die nodig is om het project te kunnen starten en verwerkt dit in een samengestelde tekening. Denk aan: het inmeten van het gebied, aanvragen KLIC, bestemmingsplancheck, bodemrapporten, flora en fauna, historisch onderzoek van het gebied.
 • Je verzorgt de (besteks-) administratie (Bakker & Spees);
 • Je assisteert de toezichthouders bij het toezicht, bijvoorbeeld bij hoogtemeting van net aangelegde riolering;
 • Je controleert de rioolinspectie, voordat deze bij de beheerder wordt neergelegd;
 • Je controleert bestek en tekeningen, waarbij de eindcontrole en verantwoordelijkheid bij de projectleider ligt.
 • Je stelt opdrachtomschrijvingen op (contractvorming technisch omschreven) voor kleine opdrachten.

Wat breng je mee?

 • Opleidingsniveau MBO, zoals MBO civiele techniek en bijbehorend werk- en denk niveau;
 • Kennis van RAW systematiek;
 • Kennis van bestek- en calculatieprogramma’s;
 • Kennis en ervaring met projectmatig werken;
 • Relevante werkervaring minimaal 1 jaar;

Vaardigheden en eigenschappen

Je bent een flexibel persoon die goed kan schakelen tussen verschillende werkzaamheden en daarbij het overzicht behoudt. Je kunt met mensen van allerlei pluimage overweg. Ook combineer je jouw technische achtergrond met administratieve vaardigheden. Jij gaat voor variatie, uitdaging en plezier in je werk!

Meppel in het kort

De Gemeente Meppel is een groeiende stad met 34.085 inwoners en bestaat uit Broekhuizen, Meppel, Nijeveen, Rogat en de Schiphorst. Gelegen in het zuiden van Drenthe, onderdeel van de regio Zwolle. Meppel is een bijzondere stad aan het Meppelerdiep. Opmerkelijk en uitnodigend is het geluk dat de bewoners daar telkens weten te vinden en te delen. Een geluk diep van binnen dat zich op mooie manieren laat zien en ook tegen een stootje kan. Meppel diep geluk. Kernwaarden: geluk, gastvrij, ondernemend, knooppunt, groen, karakteristiek.

Wat bieden wij?

Afhankelijk van je opleiding en ervaring wordt de functie Projectvoorbereider Civiel Techniek beloond met een salaris van maximaal € 3.591,- bruto per maand (functieschaal 8, prijspeil 1-10-2020) bij een volledige betrekking (36 uur). Verder bieden wij prima secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het Individuele Keuze Budget van 17,05%. Je bepaalt zelf – binnen grenzen -  waar je het budget voor wilt inzetten. Tot slot bieden wij je de mogelijkheid om plaats- en tijdsonafhankelijk te werken en zijn er verschillende faciliteiten om je kwaliteiten en kennis verder te ontwikkelen.

Meer informatie nodig?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Johan Trompetter, teammanager, telefoon: 14 0522. Informatie over de procedure geeft Tineke van de Water, P&O-adviseur, telefoon: 14 0522.

Interesse?

Upload vóór 16 mei ’21 je brief en CV op Vooruit in Drenthe.

In verband met de richtlijnen van het RIVM wordt er zoveel mogelijk vanuit huis gewerkt. Dat betekent dat de eerste gespreksronde online via MS teams ingepland zullen worden op 21 mei ’21 in de middag. De tweede gespreksronde is gepland op 27 mei ’21 in de middag. Deze gesprekken vinden plaats in het stadhuis in Meppel. 

Goed om te weten is dat deze vacature gelijktijdig in- en extern is uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben kandidaten uit onze mobiliteitsnetwerken Talentenregio en Vooruit in Drenthe voorrang.