Netwerk-systeembeheerder (36 uur)

Ben jij: Klantgericht, flexibel en accuraat?
Binnen het team Informatie en Interne Dienstverlening van de gemeente Meppel zoeken wij een netwerk- en systeembeheerder die wil bijdragen aan een gemeente die in de volle breedte in ontwikkeling is. Sluiten jouw capaciteiten goed aan op deze functie, solliciteer!

Bij ons wil je komen werken!

De gemeente Meppel is op dit moment volop in ontwikkeling. Er is een duidelijke koers vastgesteld die de komende jaren wordt doorontwikkeld. Snelle innovatieve veranderingen in de samenleving en verbinding met de inwoners, instellingen en ondernemers vragen voortdurend om een flexibele aanpak van de vraagstukken. Bij deze vraagstukken staat de bedoeling centraal. De gemeente Meppel richt zich op medewerkers die het vermogen hebben om met de mensen in Meppel zich te verbinden aan deze vraagstukken. Daarbij wil de gemeente een betrouwbare samenwerkingspartner zijn in de stad zijn en de basis op orde hebben.

Informatie en Interne Dienstverlening

Het team Informatie en Interne Dienstverlening bestaat uit 31 collega’s. Een team van aanpakkers, denkers en doeners. Jouw directe collega’s  zijn de twee andere systeembeheerders, onze helpdesk en 4 applicatiebeheerders en onze 3 collega’s binnen Informatisering. Het team levert diensten voor de organisatie ten aanzien van informatisering, informatiemanagement, documentatie en informatievoorziening, facilitaire zaken en technisch beheer, repro archief en bestuurs- en managementondersteuning. De ICT-ers in het team Informatie en Interne dienstverlening bedienen 450 collega’s.

Wat ga je doen?

Als Netwerk-systeembeheerder ben je verantwoordelijk voor de complete ICT infrastructuur bestaande uit (virtueel en fysiek) het serverpark, de netwerkcomponenten en bijbehorende verbindingen.

Concreet zijn je taken:

 • Je voert het beheer en zorgt voor het verder professionaliseren van het serverpark, hardware en netwerkcomponenten;
 • Je bent verantwoordelijk voor de digitale werkplek (VDI op basis van VMware (VxRail), Windows 10)
 • Je beheert de softwaredistributie systemen;
 • Je zorgt voor het beschikbaar houden van voorzieningen (continuïteit, en back-up);
 • Je zorgt voor de beveiliging van systemen o.a. in samenwerking met de CISO;
 • Je doet aan patch en releasemanagement;
 • Je lost incidenten op en voert (complexe) wijzigingen door, tweedelijns ondersteuning;
 • Je bent verantwoordelijk voor de IT documentatie;
 • Je hebt een passie voor geavanceerde technologie en het beheer daarvan;
 • Je adviseert gevraagd en ongevraagd vanuit je kennisgebied;
 • Je neemt deel aan en zet je expertise in voor organisatie brede projecten;
 • Je vertaalt informatie en automatiseringsbeleidslijnen naar technische specificaties.

Wat breng je mee?

 • Een relevante afgeronde HBO opleiding als Informatica, Bedrijfskundige informatica (of soortgelijk);
 • Actuele en relevante werkervaring op het gebied van het beheren van ICT-systemen en netwerken;
 • Actuele kennis en ervaring op het gebied van VMware, VDI, Microsoft, hardware firewalls, switches (CCNA niveau), MDM oplossingen en clouddiensten.

Vaardigheden en eigenschappen

De netwerk-systeembeheerder die we zoeken heeft een klantgerichte en tegelijk een gestructureerde kijk op de werkzaamheden. Je bent gericht op innovatie, kunt goed prioriteiten stellen, neemt initiatief en je bent communicatief vaardig. Je bent proactief en je weet jouw weg binnen onze organisatie snel en effectief te vinden.

Meppel in het kort

De Gemeente Meppel is een groeiende stad met 34.085 inwoners en bestaat uit Broekhuizen, Meppel, Nijeveen, Rogat en de Schiphorst. Gelegen in het zuiden van Drenthe, onderdeel van de regio Zwolle. Meppel is een bijzondere stad aan het Meppelerdiep. Opmerkelijk en uitnodigend is het geluk dat de bewoners daar telkens weten te vinden en te delen. Een geluk diep van binnen dat zich op mooie manieren laat zien en ook tegen een stootje kan. Meppel diep geluk. Kernwaarden: geluk, gastvrij, ondernemend, knooppunt, groen, karakteristiek. Met de samenleving willen we Meppel neerzetten als gelukkigste en meest gastvrije stad.

Wat bieden wij?

Afhankelijk van je opleiding en ervaring wordt de functie Netwerk- en systeembeheerder beloond met een salaris van maximaal € 4.048,- bruto per maand (functieschaal 9, prijspeil 1-10- 2020) bij een volledige betrekking (36 uur). Verder bieden wij prima secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het Individuele Keuze Budget van 17,05%. Je bepaalt zelf – binnen grenzen -  waar je het budget voor wilt inzetten.

De arbeidsovereenkomst is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar met uitzicht op vast. Tot slot bieden wij je de mogelijkheid om plaats- en tijdsonafhankelijk te werken en zijn er verschillende faciliteiten om je kwaliteiten en kennis verder te ontwikkelen.

Meer informatie nodig?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Anniek van Dijk telefoon: 14 0522. Informatie over de procedure geeft Tineke van de Water, P&O-adviseur, telefoon: 14 0522.

Interesse?

Upload vóór maandag 25 oktober 2021 je brief en CV op Vooruit in Drenthe. De 1e ronde sollicitatiegesprekken vindt plaats op woensdagochtend 3 november in het stadhuis van Meppel. Uiteraard worden de hygiëne maatregelen en gepaste afstand in acht genomen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.