Juridisch adviseur Bezwarencommissie (24 uur)

Ben jij: analytisch, dienstverlenend en flexibel? Dan ben jij voor ons de ideale kandidaat!

Bij ons wil je komen werken!

Onze organisatie is namelijk ondernemend en ambitieus. We stellen de bedoeling centraal, willen een betrouwbare partner zijn en willen met elkaar en met de samenleving flexibel aan de slag.

Wat ga je doen?

Ons team is divers samengesteld als het gaat om leeftijd, en man-vrouwverhouding en bestaat op dit moment uit adviseurs op het gebied van HR, inkoop, communicatie en juridische zaken. In het onderdeel juridische zaken werken naast deze vacature nog drie juridische adviseurs en een klachtadviseur.

Concreet zijn je taken:

 • Vragen van bezwaarden beantwoorden
 • Termijnen bewaken van bezwaarafhandeling door de inhoudelijke teams
 • Collega’s stimuleren om bezwaarschriften informeel op te pakken en af te handelen
 • Zorgen dat de afhandeling van bezwaarschriften procedureel goed verloopt, zoals omschreven in de AWB en onze procesbeschrijving
 • Aanspreekpunt voorzitter en leden bezwaarschriftencommissie
 • Plannen van hoorzittingen en versturen van de adviezen n.a.v. de hoorzittingen
 • Publicaties verzorgen die team overstijgend zijn

Wat breng je mee?

 • Een afgeronde Hbo-opleiding, bijvoorbeeld HBO-rechten
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
 • Je bent in staat op een informele manier burgers te helpen tijdens een bezwaarprocedure
 • Je hebt het vermogen om ons zaaksysteem  (Djuma) binnen korte tijd je eigen te maken.
 • Vaardigheden en eigenschappen
 • Je bent sociaal vaardig en gericht op samenwerken, hebt analytisch vermogen en bent flexibel. Daarnaast neem je initiatief en verantwoordelijkheid als je dat nodig acht.

Waarom Meppel?

Omdat jij van een uitdaging houdt. Je gaat aan de slag in een functie die veel ruimte biedt voor eigen initiatief. Je krijgt de ruimte om je te ontwikkelen en je werkt met plezier aan je opgaven. In Meppel varen we een koers die de bedoeling van de vraagstukken centraal stelt, waarin we betrouwbaar partnerschap nastreven en samen flexibel werken aan de dienstverlening naar onze inwoners. Er heerst een open, informele en collegiale werksfeer en dit spreekt jou aan. De loyaliteit en betrokkenheid van medewerkers van de gemeente Meppel zie en waardeer jij.

Meppel in het kort

De Gemeente Meppel is een groeiende stad met 34.085 inwoners en bestaat uit Broekhuizen, Meppel, Nijeveen, Rogat en de Schiphorst. Gelegen in het zuiden van Drenthe, onderdeel van de regio Zwolle. Meppel is een bijzondere stad aan het Meppelerdiep. Opmerkelijk en uitnodigend is het geluk dat de bewoners daar telkens weten te vinden en te delen. Een geluk diep van binnen dat zich op mooie manieren laat zien en ook tegen een stootje kan. Meppel diep geluk. Kernwaarden: geluk, gastvrij, ondernemend, knooppunt, groen, karakteristiek. Met de samenleving willen we Meppel neerzetten als gelukkigste en meest gastvrije stad.

Wat bieden wij?

Afhankelijk van je opleiding en ervaring wordt de functie Juridisch Adviseur Bezwarencommissie beloond met een salaris van maximaal € 4.048,- bruto per maand (functieschaal 9, prijspeil 1-10-2020) bij een volledige betrekking (36 uur). Verder bieden wij prima secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het Individuele Keuze Budget van 17,05%. Je bepaalt zelf – binnen grenzen -  waar je het budget voor wilt inzetten. Tot slot bieden wij je de mogelijkheid om plaats- en tijdsonafhankelijk te werken en zijn er verschillende faciliteiten om je kwaliteiten en kennis verder te ontwikkelen.

Meer informatie nodig?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Monique de Hoop, teammanager telefoon: 14 0522. Informatie over de procedure geeft Wendy Bazuin, P&O-adviseur, telefoon: 14 0522.

Interesse?

Upload vóór 25 juni 2021 je brief en CV op Vooruit in Drenthe.

In verband met de richtlijnen van het RIVM wordt er zoveel mogelijk vanuit huis gewerkt. Dat betekent dat de sollicitatiegesprekken vooralsnog online via MS teams ingepland zullen worden. De gesprekken zijn ingepland op 6 juli tussen 14:00 en 16:00 uur. Er bestaat een mogelijkheid dat een tweede gespreksronde nodig is, op dat moment wordt beoordeeld of een fysiek gesprek met inachtneming van de hygiëne maatregelen mogelijk is in het stadhuis in Meppel. Goed om te weten is dat deze vacature gelijktijdig in- en extern is uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben kandidaten uit onze mobiliteitsnetwerken Talentenregio en Vooruit in Drenthe voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.