Allround juridisch adviseur

28 tot 32 uur

De gemeente Meppel is op zoek naar een nieuwe collega. Iemand die uit de voeten kan met juridische vraagstukken en een sparringpartner kan zijn voor het bestuur en de organisatie. Iemand die werkt voor de inwoners van Meppel. Ben jij deze ondernemende en verbindende adviseur? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Meppel daagt jou uit!

Jij gaat een uitdaging niet uit de weg en wilt daarom aan de slag in een adviesfunctie die veel ruimte biedt voor eigen initiatief. Hierin krijg jij de ruimte om je te ontwikkelen en is jouw werk iets wat je met plezier doet. Er heerst een open, informele en collegiale werksfeer en dit spreekt jou aan. De loyaliteit en betrokkenheid van medewerkers van de gemeente Meppel zie en waardeer jij.

Functie

Als juridisch adviseur werk je samen met bestuurders en collega’s in de hele organisatie, om (gemeentelijke) plannen en ontwikkelingen te realiseren, waarbij ook de samenleving wordt betrokken. Jouw juridische expertise is daarbij van essentieel belang.

Concreet zijn je taken:

 • Je adviseert de verschillende teams het bestuur en management over juridische vraagstukken. Primair ligt in deze functie het accent op de ruimtelijke vraagstukken.
 • Je vertaalt nieuwe of wijzigende wetgeving naar het werk of de organisatie, zoals bijvoorbeeld de Omgevingswet.
 • Je neemt deel aan projecten binnen de organisatie waarbij een beroep wordt gedaan op je juridische expertise;
 • Je draagt er aan bij dat onze organisatie juridisch in control is;
 • Je houdt je bezig met juridische kwaliteitszorg.

Profiel    

Je bent een adviseur die motivatie haalt uit het leveren van vakkundige en professionele adviezen aan het bestuur. Je houding is nieuwsgierig, initiatiefrijk, resultaatgericht, klantgericht en open, zowel naar bestuur als naar collega’s. Je voelt je betrokken bij Meppel.

Wat vragen wij van je?

 • Je hebt een WO werk- en denkniveau, opleidingsrichting bestuursrecht, aangevuld met ruimtelijk ordeningsrecht.
 • Je beschikt over minimaal 2 jaar relevante werkervaring binnen een overheidsinstantie.
 • Het is een pré als je beschikt over actuele kennis op het gebied van ruimtelijk ordeningsrecht.

Over welke competenties beschik je?

 • Je bent een communicatief en sociaalvaardige teamspeler met een gezonde dosis humor.
 • Jouw overtuigingskracht maakt jou tot een stevige gesprekspartner
 • Je hebt gevoel voor het maatschappelijke en politiek-bestuurlijk krachtenveld.
 • Vanuit jouw zelfstandige en proactieve houding handel je daadkrachtig en wendbaar.

Waar staat Meppel voor?

Medewerkers van de gemeente Meppel staan met beide benen in de maatschappij. Onze organisatie is op dit moment volop in ontwikkeling. We zijn niet op zoek naar ambtenaren van de oude stempel, maar naar nieuwe collega’s die kansen zien en deze pakken. Want net als onze inwoners houden wij ervan om de mouwen op te stropen en vooruit te kijken. Meppel is een relatief kleine gemeente, met grote ambities en allure. Er gebeurt veel, want Meppelers zijn ondernemende mensen. Zo zijn er veel evenementen en grootstedelijke voorzieningen, zoals een ziekenhuis, een schouwburg, een subtropisch zwemparadijs, een uitgebreid winkelaanbod en een bloeiend uitgaansleven.

Meer over ons team

Ons team bestaat op dit moment uit adviseurs op het gebied van HR, inkoop, Informatiemanagement en Juridische Zaken. In het onderdeel Juridische Zaken werken nog vijf andere juridische adviseurs. In verband met ons organisatieontwikkelingstraject wordt de samenstelling van het team dit jaar anders.

Aanbod     

Afhankelijk van je opleiding en ervaring wordt de functie juridisch adviseur beloond met een salaris van maximaal € 4.735,- bruto per maand (functieschaal 10a, prijspeil 1 januari 2020) bij een volledige betrekking (36 uur). Wij bieden je daarnaast een modern arbeidsvoorwaardenpakket, met daarin een individueel keuzebudget van 17,05 % en een tegemoetkoming in de reiskosten. Ook krijg je de beschikking over een mobiele telefoon, waarmee je, in redelijkheid, privé kunt bellen.

Informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Nienke Klontje, teamleider advies, telefoon: 14 0522. Voor informatie over de procedure kun je contact opnemen met Tineke van de Water, HR adviseur, telefoon: 14 0522.

Interesse?

Stuur vóór 1 april as. je brief en CV naar vacatures@meppel.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.