Administratief Juridisch Ondersteuner in het Sociaal Domein (32 tot 36 uur)

Ben jij een doorzetter en wil je graag je bijdrage leveren in het Sociaal Domein van de gemeente Meppel? Ben jij zorgvuldigheid en klantgericht zowel intern als extern? Dan ben jij voor ons de ideale kandidaat!

Bij ons wil je komen werken!

Onze organisatie is namelijk ondernemend en ambitieus. We stellen de bedoeling centraal, willen een betrouwbare partner zijn en willen met elkaar en met de samenleving flexibel aan de slag.

Wat ga je doen?

Als administratief juridisch medewerker in het Sociaal Domein ben je ondersteunend aan de kwaliteitsmedewerkers en de consulenten Sociaal Domein op de gebieden Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo), Participatie, Jeugd. Naast het team Kwaliteit & Ondersteuning, bestaat het Sociaal Domein uit de teams Opgroeien, Werk & Meedoen en Vitaliteit. Je werkt nauw samen met je collega’s binnen het Sociaal Domein. Samen met 3 andere collega’s verzorgen jullie de administratieve, juridische ondersteuning voor het Sociaal Domein.

Concreet zijn je taken:

 • afhandelen van enkelvoudige aanvragen binnen het Sociaal Domein, zoals  (Wmo), minimaregelingen etc.;
 • opstellen van standaard beschikkingen in het Sociaal Domein;
 • het opmaken en verzenden van standaard documenten aan klanten ten behoeve van afspraken, keukentafelgesprekken etc.;
 • afspraken maken en uitnodigingen versturen ten behoeve van heronderzoeken binnen het Sociaal Domein;
 • beoordelen van uitgebrachte offertes in het kader van begeleiding en ondersteuning van klanten Sociaal Domein breed;
 • verstrekken van opdrachten aan aanbieders binnen het Sociaal Domein;
 • verantwoordelijk voor het verwerken van de bevolkingsmutaties;
 • controleren van de door de leveranciers aangeleverde facturen;
 • controleren van de realisatie van individuele voorzieningen, het gebruik van verstrekte voorzieningen en van aangegane trajecten;
 • het opstarten van de verzuimcontrole binnen de participatiewet;
 • je verricht alle voorkomende ondersteunende werkzaamheden;
 • je denkt creatief mee over de inrichting van de systemen.

Wat breng je mee?

 • Je beschikt over een afgeronde, relevante Mbo-opleiding niveau 4 op administratief en/of juridisch gebied, bijvoorbeeld MBO-SJD;
 • Je hebt kennis van de Algemene Wet Bestuursrecht (AWB), en je bent op de hoogte van de wettelijke kaders binnen het Sociaal Domein.
 • Je werkt procesgericht.
 • Je hebt enige werkervaring binnen het Sociaal Domein

Vaardigheden, eigenschappen en competenties

 • Je bent integer en werkt gedisciplineerd. Je werkt resultaatgericht en combineert zorgvuldigheid met klantgerichtheid. Je bent besluitvaardig en hebt  doorzettingsvermogen. Je bent sociaal vaardig en gericht op samenwerken. Daarnaast neem je initiatief en verantwoordelijkheid als je dat nodig acht.
 • Empathie: in het contact laten merken open te staan voor gevoelens, houding en motivatie. De eigen invloed op anderen begrijpen en er rekening mee houden.
 • Omgaan met details: Merkt kleine (en grote) afwijkingen en fouten in werk van anderen snel op. Controleert belangrijke informatie altijd op detailniveau, neemt niets klakkeloos over.
 • Oordeelsvorming: Zorgt voldoende geïnformeerd te zijn over diverse keuzeopties. Houdt op realistische wijze rekening met wat haalbaar is.

Waarom Meppel?

Omdat jij van een uitdaging houdt. Je gaat aan de slag in een functie die veel ruimte biedt voor eigen initiatief. Je krijgt de ruimte om je te ontwikkelen en je werkt met plezier aan je opgaven. In Meppel varen we een koers die de bedoeling van de vraagstukken centraal stelt, waarin we betrouwbaar partnerschap nastreven en samen flexibel werken aan de dienstverlening naar onze inwoners. Er heerst een open, informele en collegiale werksfeer en dit spreekt jou aan. De loyaliteit en betrokkenheid van medewerkers van de gemeente Meppel zie en waardeer jij.

Meppel in het kort

De Gemeente Meppel is een groeiende stad met 34.085 inwoners en bestaat uit Broekhuizen, Meppel, Nijeveen, Rogat en de Schiphorst. Gelegen in het zuiden van Drenthe, onderdeel van de regio Zwolle. Meppel is een bijzondere stad aan het Meppelerdiep. Opmerkelijk en uitnodigend is het geluk dat de bewoners daar telkens weten te vinden en te delen. Een geluk diep van binnen dat zich op mooie manieren laat zien en ook tegen een stootje kan. Meppel diep geluk. Kernwaarden: geluk, gastvrij, ondernemend, knooppunt, groen, karakteristiek. Met de samenleving willen we Meppel neerzetten als gelukkigste en meest gastvrije stad.

Wat bieden wij?

Wij bieden een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar. Afhankelijk van de ontwikkelingen binnen de organisatie is er uitzicht op een vaste baan.

De functie is ingedeeld in de generieke functie Medewerker dienstverlening E. De inpassing van je salaris is mede afhankelijk van je opleiding en ervaring en is gebaseerd op aanloopschaal 6 en functieschaal 7, met een maximum van € 3.176,- bruto per maand (functieschaal 7, prijspeil 1-10-2020) bij een volledige betrekking (36 uur). Verder bieden wij prima secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het Individuele Keuze Budget van 17,05%. Je bepaalt zelf – binnen grenzen -  waar je het budget voor wilt inzetten. Tot slot bieden wij je de mogelijkheid om plaats- en tijdsonafhankelijk te werken en zijn er verschillende faciliteiten om je kwaliteiten en kennis verder te ontwikkelen.

Meer informatie nodig?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Debbie Bruijn, teammanager telefoon: 14 0522. Informatie over de procedure geeft Doré Visser, P&O-adviseur, telefoon: 14 0522. Meer informatie over de gemeente Meppel vind je op www.meppel.nl

Interesse?

Upload vóór 18 juni 2021 je brief en CV op www.vooruitindrenthe.nl.

In verband met de richtlijnen van het RIVM wordt er zoveel mogelijk vanuit huis gewerkt. Dat betekent dat de sollicitatiegesprekken vooralsnog online via MS teams ingepland zullen worden. De gesprekken zijn ingepland op 29 juni 2021 in de ochtend. Er bestaat een mogelijkheid dat een tweede gespreksronde nodig is, op dat moment wordt beoordeeld of een fysiek gesprek met inachtneming van de hygiëne maatregelen noodzakelijk is in het stadhuis in Meppel.  Goed om te weten is dat deze vacature gelijktijdig in- en extern is uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben kandidaten intern en uit onze mobiliteitsnetwerken Talentenregio en Vooruit in Drenthe voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.