Voornemen tot tijdelijke verhuur grond aan Heijmans Infra B.V. op bedrijventerrein Noord III
De gemeente Meppel maakt bekend dat zij het voornemen heeft om twee percelen tijdelijk binnen bedrijventerrein Noord III te verhuren aan Heijmans Infra B.V. voor een zanddepot en een bouwketenpark. De tijdelijk verhuur betreft percelen kadastraal bekend gemeente Meppel, sectie P nummer 69 (gedeeltelijk), 84 (gedeeltelijk), 89 (gedeeltelijk) en 435 ter grootte van respectievelijk 1,5 hectare en 1,197 hectare.
Heijmans Infra B.V. start in april 2025 met de eerste (voorbereidende) bouwwerkzaamheden voor het hoogspanningsstation in opdracht van TenneT en Enexis. Het hoogspanningsstation verhoogt de capaciteit en optimaliseert de kwaliteit van het net. Voor deze werkzaamheden heeft zij tijdelijk behoefte aan ruimte dichtbij het te bouwen hoogspanningsstation. Ten noorden van het hoogspanningsstation is een tijdelijk zanddepot voorzien, waarbij het perceel tot uiterlijk 31 december 2027 verhuurd wordt. Ten zuiden is een tijdelijk bouwketenpark gepland, gedurende de bouw van het hoogspanningsstation. Door de bijzondere ontwikkeling van het hoogspanningsstation, die het algemeen belang dient, wordt de grond alléén verhuurd aan Heijmans Infra B.V.
Reageren
Kunt u zich niet verenigen met deze voorgenomen verhuur door de gemeente, omdat u meent dat u ook in de gelegenheid moet worden gesteld om mee te dingen? Maak dit kenbaar binnen 20 kalenderdagen na de bekendmakingsdatum van dit voornemen (uiterlijk op zondag 30 maart 2025). Dit kan door een aangetekende brief te sturen aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Meppel, Postbus 501, 9740 AM Meppel. Vermeld hierbij ‘Reactie op voorgenomen verhuur grond Noord III’. In die brief moet u motiveren waarom u van mening bent dat u eveneens als serieuze gegadigde voor de voorgenomen verhuur in aanmerking komt. Na afloop van de genoemde termijn informeren wij u schriftelijk of de ontvangen reactie aanleiding geeft om af te wijken van het voornemen en over het vervolgtraject.
Als het college van burgemeester en wethouders binnen die termijn geen brief met uw bedenkingen tegen de voorgenomen uitgifte heeft ontvangen, vervalt het recht om tegen bovenomschreven voorgenomen verhuur in rechte op te komen en/of enige vordering tot schadevergoeding of andere aanspraak dan ook te baseren, in ieder geval heeft u uw rechten daarop verwerkt. De gemeente Meppel en Heijmans Infra B.V. zouden namelijk onredelijk worden benadeeld als pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen het voornemen respectievelijk het aangaan van de overeenkomst zou worden opgekomen.
Tegen de voorgenomen transactie kan geen zienswijze of bezwaar worden ingediend dan wel beroep worden ingesteld in de zin van de Algemene wet bestuursrecht.
Met deze publicatie geeft de gemeente Meppel uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021 ECLI:NL:HR:2021:1778 (Didam-arrest).