Zilveren gemeentelijke erepenning voor Ken Besuijen

Op 11 juni 2024 heeft het college van B&W besloten de heer Ken Besuijen de zilveren gemeentelijke erepenning toe te kennen. Hiermee wordt de jarenlange inzet van Ken voor de gemeente Meppel beloond.

Ondanks dat Ken niet meer woonachtig is in Meppel, draagt hij de gemeente nog altijd een warm hart toe. Zijn bereidheid om altijd terug te keren en een extra stap te zetten voor Meppel, getuigt van zijn diepe verbondenheid en liefde voor de stad. Zijn inzet en enthousiasme maken hem een waardevolle ambassadeur voor de gemeente, zowel binnen als buiten de stadsgrenzen.

“Ken inspireert, verbindt, laat ons bezinnen en viert het leven samen met de Meppelers. Het herdenkingsconcert afgelopen 4 mei en de jaarlijkse aubade zijn hier mooie voorbeelden van. Met zijn vele culturele uitspattingen, vaak vrolijk en soms serieus geeft hij Meppel kleur. Reden voor het stadbestuur om Ken hiervoor te bedanken met de zilveren erepenning van de gemeente Meppel.” aldus burgemeester Korteland. 

Ken Besuijen

Ken Daniël Besuijen, geboren op 30 september 1994 in Meppel, toonde al op jonge leeftijd zijn passie voor theater en muziek. Al tijdens zijn basisschooltijd maakte hij kleine voorstellingen en bracht hij diverse typetjes tot leven. Zijn liefde voor zingen begon in 2003 bij het kinderkoor van de Rooms-Katholieke kerk, waarna hij zijn talent verder ontwikkelde bij toneelvereniging Tavenu. In 2010 trad hij al op in diverse theaters in Nederland, waarbij hij het publiek steeds weer wist te raken.

Opleiding en Carrière

Na het behalen van zijn HAVO-diploma in 2011, volgde Ken een jaar de Landelijke Oriëntatiecursus Toneelscholen (LOT) aan het Utrechtse Centrum voor de Kunsten (UCK). Momenteel treedt hij op met zijn eigen kleinkunstprogramma, waarin hij werk van grootheden als Harry Bannink en Johnny Jordaan vertolkt. Daarnaast heeft hij een voorliefde voor het Franse chanson en bewondert hij artiesten als Maurice Chevalier.

Gastheer en Entertainer

Ken's talent beperkt zich niet tot het theater alleen. Hij is een veelzijdige entertainer, die ook als gastheer, butler en typetje op locatie optreedt. Zijn vermogen om mensen te vermaken en te inspireren, zowel binnen als buiten het theater, maakt hem een geliefde figuur bij vele gelegenheden. Zijn betrokkenheid bij de gemeente Meppel blijkt uit zijn regelmatige optredens tijdens gemeentelijke evenementen, zoals de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomsten en het recente herdenkingsconcert op 4 mei 2024.

Toekenning van de Erepenning

Met de toekenning van de zilveren gemeentelijke erepenning erkent de gemeente Meppel de uitzonderlijke bijdragen van Ken Besuijen aan de kunst en cultuur van de stad. Zijn toewijding, passie en betrokkenheid zijn van onschatbare waarde en vormen een inspiratie voor velen. Wij feliciteren Ken Daniël Besuijen van harte met deze welverdiende onderscheiding en danken hem voor zijn voortdurende inzet voor de gemeente Meppel. 

foto uitreiking Erepenning door Richard Korteland aan Ken Besuijen