Zaterdag 23 maart: Gratis compost

De afgelopen jaren organiseerde de gemeente Meppel een compostactie voor haar inwoners. Ook dit jaar is er weer zo’n actie. Op zaterdag 23 maart kunnen inwoners van de gemeente tussen 9.00 en 13.00 uur gratis compost ophalen bij de Gemeentewerf aan de Eekhorstweg 16 in Meppel.

Met deze actie bedanken de gemeente Meppel en Attero de inwoners voor hun inspanning groente-, fruit- en tuinafval gescheiden aan te leveren. Attero maakt daar compost van. Een echt kringloopproduct, want organisch materiaal van de bodem komt weer terug in diezelfde bodem.

Meenemen

U kunt compost ophalen met een aanhangwagen. De gemeente schept dan met een shovel compost op uw wagen. Zorg zelf voor afdekking, anders loopt u kans op een bekeuring. U mag compost ook zelf scheppen in zakken, bakken of andere opbergmiddelen. Neem in dat geval zelf een schop mee.

Goed voor de tuin: natuurlijke balans

Compost is perfect voor gebruik in de tuin. Deze natuurlijke bodemverbeteraar voedt de bodem en stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze. Ook verbetert compost de structuur van de bodem en zorgt het voor een goede waterhuishouding. Zo ontstaat een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten. Meer informatie over het gebruik van compost in sier- en moestuin is te lezen op www.atterocompost.nl. U vindt hier ook een filmpje over composteren en vergisten.

gftafval