Word Meppeler Energiecoach

Steeds meer zijn mensen bereid om hun huis te verduurzamen of maatregelen te treffen om energie te besparen. Maar we zien ook dat ze er vaak nog veel vragen over hebben. Want waar moet je beginnen? Welke stappen kan ik het beste nemen? Wat kost het en wat bespaar ik ermee? En waar kan ik terecht voor subsidie, informatie of een betrouwbare offerte? Om mensen op weg te helpen bij het beantwoorden van deze vragen, starten we met de zoektocht naar energiecoaches.

Start in Nijeveen 

De inzet van Meppeler Energiecoaches is een initiatief van Energie Coöperatie Duurzaam Nijeveen, gemeente Meppel, Woonconcept, Actium, MEVM en Huurdersvereniging Meppel. Het project start eerst in Nijeveen, met de bedoeling op den duur meer energiecoaches beschikbaar te hebben voor andere delen van de gemeente Meppel. De coördinatie van het project wordt verzorgd door de Energie Coöperatie Duurzaam Nijeveen.

Opleiding tot Meppeler Energiecoach

Geïnteresseerden krijgen een opleiding en technische training tot Meppeler Energiecoach. Ze gaan daarna in gesprek met woningeigenaren en huurders om te  onderzoeken waar kansen liggen om te verduurzamen. Dat kan gaan om aanpassingen in het energiegedrag of kleine ingrepen zoals het aanschaffen van tochtstrips en LED-verlichting. Of om grotere investeringen zoals het isoleren van je huis of het aanschaffen van zonnepanelen en een warmtepomp.

Meer weten of heeft u interesse?

Neem dan contact op met Energie Coöperatie Duurzaam Nijeveen via info@duurzaamnijeveen.nl of Wim de Kleuver, telefoonnummer 06 22 49 74 18.

Logo EC Duurzaam Nijeveen