Woningmarkt gemeente Meppel opvallend goed

De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) heeft vandaag de woningmarktcijfers van het tweede kwartaal 2017 gepresenteerd.

De gemeente Meppel blijft het in het tweede kwartaal van dit jaar opvallend goed doen op de woningmarkt, zelfs beter dan het 4e kwartaal van 2016.

Wethouder Koning: “Bijna een kwart van de huizen in Nederland wordt volgens de NVM boven de vraagprijs verkocht. Hoewel de verkoopprijzen in Meppel ook stijgen, kun je hier toch nog een woning voor een goede en eerlijke prijs kopen. We blijven hier met beide benen op de grond staan.”

Makelaar Jan Weide over de cijfers van het tweede kwartaal 2017: "De woningmarkt in de gemeente Meppel komt op dit moment op stoom. De vraag neemt toe en aanbod neemt af.”

Woningtypes

Tussenwoningen

Ten opzichte van het vierde kwartaal van vorig jaar zijn er meer tussenwoningen in de gemeente Meppel verkocht en is de verkoopprijs licht gestegen. Ook de gemiddelde verkooptijd is gestegen.

Hoekwoningen

Er zijn meer hoekwoningen verkocht ten opzichte van het vierde kwartaal van 2016. De transactieprijs per woning was gemiddeld € 18.000,-- hoger. De verkooptijd is meer dan gehalveerd.

Twee onder-een-kapwoningen

Er zijn vergeleken met het 4e kwartaal van 2016 minder twee-onder-een-kapwoningen verkocht. De verkoopprijs is wel gestegen (gemiddeld met zo’n € 9.000,-- per woning). De verkooptijd per woning is licht gestegen.

Vrijstaande woningen

Er zijn in het tweede kwartaal van 2017 –ten opzichte van het 4e kwartaal 2016- iets minder vrijstaande woningen verkocht. De verkoopprijs is gemiddeld met €5.000,-- gestegen. De verkooptijd laat wel bijna een verdubbeling zien.

Appartementen

De verkoop van appartementen in de gemeente Meppel is in het tweede kwartaal van 2017 weer gestegen ten opzichte van het 4e kwartaal 2016. Dit is ook het geval met de verkoopprijs (+ € 3000,--). De verkooptijd per appartement is meer dan gehalveerd.