Woningmarkt gemeente Meppel maakt grote sprongen!

De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) heeft vandaag de woningmarktcijfers van het eerste kwartaal 2017 gepresenteerd. Voor de gemeente Meppel is het aantal woningverkopen in alle segmenten –met uitzondering van appartementen- aanzienlijk gestegen. Ook de prijzen laten gemiddeld een stijging zien. Terwijl de woningmarkt in Drenthe zich stabiliseert, blijft de gemeente Meppel het uitstekend doen.

Wethouder Koning: Nieuwbouwwoningen en bestaande woningen gaan als warme broodjes over de toonbank en worden regelmatig boven de vraagprijs verkocht. Vorig jaar zijn meer dan 200 nieuwe woningen in Meppel bijgebouwd, waarvan 90 huurwoningen. Het betreft woningen in het centrum van Meppel, Koedijkslanden, Berggierslanden en Nieuwveense Landen. De stijgende lijn van vorig jaar zet zich in dit eerste kwartaal stevig door. De doorstroming in de gemeente Meppel komt hiermee goed op gang.

Makelaar Jan Weide over de cijfers van het eerste kwartaal: Het gaat buitengewoon goed met de woningmarkt in de gemeente Meppel. Niets is met zekerheid te zeggen, maar wellicht heeft dit te maken heeft met de overspannen markt in Zwolle, waardoor kopers hun heil zoeken in Meppel. Maar ook de nieuwbouw is er debet aan. Er is veel aanbod in het middensegment waardoor er goedkopere, bestaande woningen vrij komen die vervolgens snel worden verkocht tegen een goede prijs.

Woningtypes

Tussenwoningen

Ten opzichte van het vierde kwartaal van vorig jaar zijn er meer tussenwoningen in de gemeente Meppel verkocht, met een iets lagere verkoopprijs (circa +€ 2.500,--). De verkooptijd is iets gestegen.

Hoekwoningen

Er zijn meer hoekwoningen verkocht ten opzichte van het vierde kwartaal van 2016. De transactieprijs per woning was gemiddeld € 2.000,-- hoger. De verkooptijd is gehalveerd.

Twee onder-een-kapwoningen

Er zijn in het eerste kwartaal van 2017 meer twee-onder-een-kapwoningen verkocht. De verkoopprijs is gemiddeld met € 16.000,-- gestegen. De verkooptijd per woning is gedaald.

Vrijstaande woningen

Het eerste kwartaal van 2017 laat een behoorlijke stijging zien van de verkoop van vrijstaande woningen met een hogere verkoopprijs (ongeveer € 40.000,--). De verkooptijd laat achter wel een behoorlijke stijging zien.

Appartementen

De verkoop van appartementen in de gemeente Meppel is in het eerste kwartaal van 2017 gelijk gebleven aan het vierde kwartaal van afgelopen jaar. Wel is de verkoopprijs flink gedaald (circa € 30.000,--). Ook de verkooptijd per appartement is enorm gedaald.