Wijzigingen tijdens Donderdag Meppeldagen

Van 20 juli t/m 24 augustus staan 6 donderdagen in het teken van het evenement Donderdag Meppeldag.

Bereikbaarheid

Groenmarkt & Prinsenplein autovrij

Tijdens het evenement - van donderdag 6.00 tot vrijdag 1.00 uur - Kromme Elleboog, Marktstraat vanaf de kruising Vledderstraat, Prinsengracht en Prinsenplein in Meppel afgesloten voor alle verkeer. Parkeren is niet mogelijk. Een omleiding wordt met borden aangegeven.

Taxi's

De Prinsengracht wordt gebruikt als taxistandplaats. Taxi’s dienen aan te rijden via het Oosteinde - Emmabrug en de taxistandplaats te verlaten via de Marktstraat of de Kromme Elleboog.

Markt verplaatst

De donderdagmarkt wordt t/m 24 augustus gehouden op de Grote Oever en de Kleine Oever in Meppel. De Grote Oever en de Kleine Oever zijn daarom donderdag van 5.00-15.00 uur gesloten voor alle verkeer. Parkeren op het Hoogetin is niet mogelijk.

Wijziging route stadsbus

T/m 24 augustus worden op donderdag twee routes gewijzigd.

  • Busroute Centrum
    Haltes Prinsenplein, Grote Oever en Brouwersstraat vervallen. In plaats hiervan rijdt de bus via de Burgemeester Knopperslaan, Noteboomstraat en Vledderstraat.
  • Busroute Koedijkslanden
    Haltes Prinsenplein, Brouwersstraat en Schuttevaerstraat vervallen. In plaats hiervan rijdt de bus via de Stationsweg en Weerdstraat.

U kunt de bus met handopsteken laten stoppen. Door de verlengde routes kunnen de ritten iets langer duren!

Parkeren

Bezoekers van Donderdag Meppeldag kunnen gebruik maken van de gratis parkeerruimte op Bedrijvenpark Blankenstein.

Veilig & gezellig: geen glas

Tijdens Donderdag Meppeldagen is het verboden drank in glas mee het centrum in te nemen. Het is niet toegestaan flessen en glazen mee te nemen. Hiervoor kunt u bekeurd worden. De horeca schenkt tijdens Donderdag Meppeldagen in plastic. Dit helpt de feestelijke dagen zo veilig mogelijk te doen verlopen. Ook bezoekers van de Donderdag Meppeldagen kunnen hier hun bijdrage aan leveren.

 

Subnavigatie