Wijzigingen tijdens Donderdag Meppeldag

Van 26 juli t/m 30 augustus staan 6 donderdagen in het teken van het evenement Donderdag Meppeldag. Om het evenement goed te laten verlopen gelden er wijzigingen voor o.a. het parkeren.

Bereikbaarheid

Groenmarkt & Prinsenplein autovrij
T/m 30 augustus zijn - van donderdag 6.00 tot vrijdag 1.00 uur - Kromme Elleboog, Marktstraat vanaf de kruising Vledderstraat, Prinsengracht en Prinsenplein in Meppel afgesloten voor alle verkeer. Parkeren is niet mogelijk. Een omleiding wordt met borden aangegeven.

Taxi's

De Prinsengracht wordt gebruikt als taxistandplaats. Taxi’s dienen aan te rijden via het Oosteinde - Emmabrug en de taxistandplaats te verlaten via de Marktstraat of de Kromme Elleboog.

Markt verplaatst

De donderdagmarkt wordt t/m 30 augustus gehouden op de Grote Oever en de Kleine Oever in Meppel. De Grote Oever en de Kleine Oever zijn daarom donderdag van 5.00-15.00 uur gesloten voor alle verkeer. Parkeren op het Hoogetin is niet mogelijk.

Parkeren

Gratis parkeren Blankenstein

Bezoekers van Donderdag Meppeldag kunnen gebruik maken van parkeerruimte op Bedrijvenpark Blankenstein op loopafstand van het centrum.

Parkeren met een gehandicaptenparkeerkaart

Voor houders van een gehandicaptenparkeerkaart zijn op Donderdag Meppeldagen parkeerplaatsen op het Slotplantsoen/Touwstraat beschikbaar. Met deze voorziening kan men op korte afstand van het hart van centrum parkeren. Vanaf de binnenring wordt op de borden van de omleidingsroute verwezen naar de locatie van de gehandicaptenparkeerplaats.

Openbaar vervoer

Extra bussen

Qbuzz zet extra bussen in 's ochtends en 's avonds op lijn 31/34 Hoogeveen - Zuidwolde - Meppel en op lijn 20 Dieverbrug - Meppel. Meer informatie op qbuzz.nl.

Stadsbus

T/m 30 augustus worden op de Donderdag Meppeldag twee routes gewijzigd.

  1. Route Centrum - haltes Prinsenplein, Brouwersstraat & Grote Oever vervallen.
    In plaats hiervan rijdt de bus via de Burgemeester Knopperslaan, Noteboomstraat en Vledderstraat. Reizigers kunnen in- en uitstappen aan het Slotplantsoen en de Vledderstraat.
  2. Route Koedijkslanden - haltes Prinsenplein, Brouwersstraat & Schuttevaerstraat vervallen.
    In plaats hiervan rijdt de bus via de Stationsweg en Weerdstraat. Reizigers kunnen in- en uitstappen aan het Zuideinde en de Weerdstraat.

U kunt de bus met handopsteken laten stoppen. Door de verlengde routes kunnen de ritten iets langer duren!

Veilig & gezellig: geen glas

Tijdens Donderdag Meppeldagen is het verboden drank in glas mee het centrum in te nemen. Het is niet toegestaan flessen en glazen mee te nemen. Hiervoor kunt u bekeurd worden. De horeca schenkt tijdens Donderdag Meppeldagen in plastic. Dit helpt de feestelijke dagen zo veilig mogelijk te doen verlopen. Ook bezoekers van de Donderdag Meppeldagen kunnen hier hun bijdrage aan leveren.

Programma

Weten wat er allemaal te doen is? Kijk voor alle activiteiten op www.donderdagmeppeldag.nl