Week van de Duurzaamheid

Van 8 tot en met 16 oktober is de Week van de Duurzaamheid. Tijdens deze week organiseren we verschillende duurzame activiteiten om aandacht te vragen voor een duurzaam Meppel.

De komende jaren willen we samen met inwoners en bedrijven onze co2 uitstoot kleiner maken. Door minder energie te gebruiken en energie op te wekken met schone bronnen, zoals wind en zon. We produceren minder afval en willen grondstoffen en materialen zoveel  mogelijk opnieuw gebruiken. Daarnaast bereiden we ons voor op extremer weer zoals hitte, droogte en hevige regenval. Deze uitdagingen vragen omsamenwerking. Samen maken we Meppel schoner en groener.

Broodtrommelactie en start Junior Energiecoach
Vrijdag 8 oktober, Dag van de Duurzaamheid Onderwijs

We dagen leerlingen uit tijdens de lunchpauze zo min mogelijk afval te creëren. n Start Junior Energiecoach. Gezinnen gaan 5 weken aan de slag met energie besparen in huis met dit superleuke spel. Zo worden kinderen echte Junior Energiecoaches.

Kindervoorleesboeken Wecycle

Gemeente Meppel deelt in de wijken waar deze week VET-goed wordt ingezameld kindervoorleesboeken van Wecycle uit. Wecycle zorgt voor de recycling van het ingezamelde E-waste (elektronisch afval) in de gemeente Meppel.

Duurzaamheid op de weekmarkt 
Donderdag 14 oktober

Heeft u vragen over duurzaamheid? Op 14 oktober staat team Duurzaam van de gemeente Meppel met een stand op de weekmarkt in Meppel. Wilt u iets weten over subsidies, advies over het verduurzamen van uw woning of heeft u vragen over het klimaat? Kom langs op de markt! Ook kunt u hier een gratis countdown timer ophalen. OP=OP.

Loket op wielen (Drents Energieloket)
Vrijdag 15 oktober

Op vrijdagmiddag 15 oktober van 13.00 tot 17.00 uur staat het Loket op wielen van het Drents Energieloket bij de Kruiskerk in de Haveltermade. Bij de voorlichtingswagen kunnen inwoners gratis een warmtescan aanvragen, hulp krijgen bij het invullen/verzilveren van de € 50,- waardebon energiebesparende producten of een gratis onafhankelijk advies van een energiecoach aanvragen.

Paddenstoelenproject IVN Natuureducatie

Twaalf basisscholen in Meppel werken deze periode aan het paddenstoelenproject van IVN Natuureducatie in opdracht van de gemeente. Paddenstoelen zijn niet alleen gezond maar ook duurzaam. Als vleesvervanger of als bodemverbeteraar. Leerlingen leren in deze periode over de paddenstoel.

Week van de Duurzaamheid