Veel belangstelling vrije kavels Danninge Erve Zuid II

De gemeente Meppel is onlangs gestart met de verkoop van vrije kavels in deel II van Danninge Erve Zuid in Nijeveen. Om in aanmerking te kunnen komen voor één van de 10 vrije kavels was een verkoopprocedure van toepassing. De inschrijfperiode is maandag 13 januari jl. gesloten.

Er was veel belangstelling voor de kavels. In totaal zijn er zes vrije kavels in reservering gegeven. Dit betekent dat de kandidaat-kopers binnen vier maanden moeten beslissen tot definitieve aankoop van de kavel. Een aantal van de kavels is toegewezen via loting door een notaris.

Nog beschikbare kavels, ‘wie het eerst komt, die het eerst maalt’

Nu de eerste zes kavels zijn gereserveerd, zijn er nog vier vrije kavels beschikbaar voor het bouwen van een droomhuis in Nijeveen. De beschikbare kavels variëren van 383 m2 t/m 558 m2 en van € 78.515,00 tot € 114.390,00. Voor deze kavels geldt het principe ‘wie het eerst komt, die het eerst maalt’. Ze zijn geschikt voor het bouwen van een vrijstaand huis of twee-onder-een-kap. Het meest actuele overzicht van beschikbare kavels vindt u op de website van de gemeente Meppel.

Wethouder Roelof Pieter Koning: “Dit zijn op dit moment de enige vrije kavels die in de gemeente worden aangeboden. Belangstellenden die hun eigen droomhuis willen bouwen moeten er snel bij zijn als ze nog iets willen”.

Danning Erve Zuid II

Danninge Erve Zuid II is de afronding van de woonbuurt Danninge Erve en vormt hiermee de nieuwe dorpsrand van Nijeveen. Het is hier landelijk en ruim wonen met de stadse voorzieningen van Meppel op fietsafstand. In Danninge Erve II is plaats voor ruim honderd woningen, maar het dorpse karakter blijft behouden.

Bent u geïnteresseerd in een vrije kavel? Meer informatie leest u op www.meppel.nl/danningeerve.