Rondleiding algemene begraafplaats Meppel

Zaterdag 12 september om 13.00 uur en om 15.30 uur verzorgt Oud Meppel in het kader van ‘75 jaar vrijheid’ een rondleiding over de begraafplaats met als thema Meppelers in de oorlog.

Er wordt aandacht besteed aan diverse graven waarin personen ter aarde zijn besteld, die op enige manier bij de Tweede Wereldoorlog betrokken zijn geweest. De rondleiding duurt ruim een uur en zal in passend tempo plaatsvinden. De begraafplaats is begaanbaar voor rollators. Door maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus is er per rondgang plaats voor maximaal 15 personen. Bij veel belangstelling volgen rondleidingen op een nog vast te stellen datum.

Aanmelden kan t/m donderdag 10 september via rondleiding@oudmeppel.nl met opgave van de voorkeurtijd - 13.00 of 15.30 uur - en het aantal deelnemers. Vrijdag 11 september ontvangt u een mail met bevestiging van uw deelname en tijdstip.

De rondleiding start bij de poort van aan Zomerdijk 10. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Parkeren kan bij de hoofdpoort of op de parkeerplaatsen langs de Zomerdijk in zuidelijke richting.

U houdt zich onder meer aan de volgende regels:

  • Houd 1,5 meter afstand
  • Hebt u klachten? Blijf thuis!
  • Kom niet met meer personen dan zich hebben opgegeven!

Let op uw mailbox: mocht de rondleiding op het laatste moment niet doorgaan, dan krijgt u uiterlijk zaterdag 10.00 uur bericht.