Parkeermeters Meppel weer operationeel

Met ingang van donderdag 23 april, zijn de parkeermeters weer open. Bij alle parkeermeters kan contactloos worden betaald.

De afgelopen weken waren de parkeermeters in Meppel gesloten op last van het Gemeentelijk beleidsteam om handhavers op andere plekken in te kunnen zetten.

De handhavers gaan rond om ondernemers en publiek te informeren.

Na Koningsdag, maandag 27 april, is deze waarschuwingsfase voorbij en vanaf 1 mei kunnen weer boetes worden uitgedeeld. Voor fout parkeren geldt geen uitzondering, dat wordt altijd gehandhaafd.

Ook het inrijden van de binnenstad wordt weer gehandhaafd conform de vast venstertijden. Dit geldt vanaf 11 uur tot en met sluitingstijd. De handhavers zijn in goed overleg met de binnenstadondernemers die dagelijks bevoorraad worden met verse waren. Het betreft o.a. bloemisten, bevoorrading van levensmiddelen en het bezorgen van maaltijden.

Belparkeren

We willen u graag wijzen op de mogelijkheid om uw parkeergeld via uw mobiele telefoon /app van de provider te betalen. Een overzicht van providers die in Meppel actief zijn vind u hier. Veiligheid staat tenslotte voorop voor u als parkeerder.