Paasmaandag 13 april - 75 jaar Bevrijding Meppel

Maandag 13 april is de Bevrijdingsdag van Meppel. Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Meppel door Canadese militairen van het Toronto Scottish Regiment werd bevrijd. Door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus zijn herdenkingen en festiviteiten vandaag niet mogelijk.

Bij het verzetsmonument en het monument voor de Canadese bevrijders in het Wilhelminapark getuigen de Canadese en Nederlandse vlag van onze dankbaarheid voor allen die zich inzetten voor de vrijheid. Ook van de Meppeler toren wapperen de vlaggen.
 
Alle inwoners is gevraagd vandaag maandag 13 april vlaggen uit te hangen als eerbetoon aan de bevrijders en om te laten zien hoe belangrijk vrijheid is.
 
Het traditionele Jeugdappel met leerlingen van groep 8 van de basisscholen en de jongste leerlingen van het voortgezet onderwijs, kon voor het eerst sinds het ontstaan in 2006 niet doorgaan.
 
Burgemeester Richard Korteland en zijn partner, mevrouw Rosa van Veen, legden uit naam van alle inwoners van de gemeente kransen bij de monumenten in het Wilhelminapark.

kranslegging