Open Bedrijvendag 2 november 2019

Doe mee met de Open Bedrijvendag! Een mooie gelegenheid om uw bedrijf te laten zien aan leerlingen van het basis- en voorgezet onderwijs, werkzoekenden en belangstellenden.

Zoals veel ondernemers weten wordt elk jaar de Open Bedrijvendag Drenthe georganiseerd op de eerste zaterdag van november. De organisatie ligt in handen van de werkgroep die is ontstaan vanuit het Werkgeversplatform Meppel-Staphorst. Ondernemersvereniging ICC-PMM, onderwijs en gemeente Meppel werken hierin samen. Jaarlijks doen in Meppel meer dan 50 ondernemers mee waar veel bezoekers op af komen. Een groot succes dat we graag willen voortzetten. Dit jaar vindt de open bedrijvendag Drenthe plaats op zaterdag 2 november 2019.

Het doel van de dag is om leerlingen van het lager en voortgezet onderwijs kennis te laten maken met het bedrijfsleven en de leerlingen enthousiast te maken voor de beroepen die nodig zijn. De dag is een mooie kans voor ondernemers om te laten zien wat er allemaal achter de schermen gebeurt en om nieuwe medewerkers te interesseren voor hun bedrijf.

Deelname is gratis maar er wordt wel van u verwacht dat uw bedrijf het publiek een aangenaam en interessant bedrijfsbezoek aanbiedt en dat het bedrijf nadenkt over wat een bezoeker zou willen weten of zien. Machines in werking, personeelsleden aan het werk,… Kortom, laat de dag zo nauw mogelijk aansluiten bij een alledaagse werkdag. Zijn er zaken die een bedrijf om hygiënische, praktische, of andere redenen niet kan tonen dan is het juist leuk als het bedrijf de bezoeker zo interactief mogelijk hierover informeert.

De werkgroep die in Meppel de organisatie op zich neemt is vooral gericht op het organiseren van activiteiten die ervoor zorgen dat er zoveel mogelijk publiek interesse krijgt in het bezoeken van de deelnemende bedrijven. Daarbij richt de werkgroep zich speciaal op de koppeling met het onderwijs. De werkgroep stimuleert de deelnemende bedrijven om activiteiten te organiseren en kan antwoord geven op de vragen.

Meer informatie en aanmelden

Mocht u overwegen een open dag te organiseren dan kunt u zich online aanmelden. Informatie over wat u kunt verwachten van de werkgroep kunt u vragen bij het secretariaat van ICCPMM, via secretariaat@iccpmm.nl. Dit geldt ook voor niet-leden.

logo obd