Nieuw plan voormalige LTS bekend

Het college van B&W heeft besloten om de verkoop van de voormalige LTS locatie aan de Randweg 1 aan RdB Real Estate te gunnen. RdB Real Estate heeft een plan gemaakt dat een groene en duurzame nieuwe invulling geeft aan het monumentale hoofdgebouw. Het plan gaat uit van een mix van appartementen en kantoorunits in het hoofdgebouw en de realisatie van twee-onder-een-kapwoningen op de plaats van de te slopen praktijkgebouwen.

Meerwaarde voor buurt en Meppel

Het college kiest met het plan van RdB Real Estate voor het beste plan met de meest aantrekkelijke bieding. In het plan is veel aandacht besteed aan groen en duurzaamheid. Zo worden op het dak van het monumentale hoofdgebouw 300 tot 350 zonnepanelen geplaatst, worden de parkeerplaatsen uitgerust met laadmogelijkheden voor elektrische auto’s. De woningen en kantoorunits worden gasloos en met LED verlichting uitgevoerd. Er wordt tevens een ecologische binnenplaats ontworpen om zo een dynamische ontmoetingsplaats te creëren voor bewoners en omwonenden. Deze positieve ambitie vraagt in de planuitwerking wel nadere aandacht in relatie tot de provinciale monumentale status.

Wethouder Roelof Pieter Koning: “Het plan van RdB Real Estate zorgt dat het complex weer een nieuwe toekomst krijgt. Het college heeft gekozen voor een hoogwaardige invulling van dit markante gebouw.”

Appartementen, grondgebonden woningen en kantoorunits

Het monumentale gebouw van de LTS wordt weer opgeknapt, hier worden 32 hoogwaardige appartementen en 12 kantoorunits in gerealiseerd. Het plan gaat uit van sloop van de voormalige praktijkgebouwen. Op de locatie van de voormalige praktijkgebouwen worden 16 twee-onder-een-kapwoningen gerealiseerd.

Verkoop via marktinitiatief

De verkoop van de voormalig LTS aan de Randweg startte 2 juli 2018 via een marktinitiatief. Door de verkoop via een marktinitiatief had de gemeente de meeste ruimte om naast een marktconforme prijs écht het beste plan voor deze locatie uit te kiezen Nadat de eerste aanvaardbare bieding werd gedaan, startte de verkoopprocedure van negen weken waarin andere geïnteresseerden ook de gelegenheid kregen een bieding uit te brengen. Er zijn in totaal vier (geldige) biedingen ingediend. De verkoopprocedure werd begeleid door BaseValue te Elburg

plattegrond plan Randweg 1

indruk plan Randweg 1