Meppel werkt samen aan mondkapjes voor iedereen

Tijdens de persconferentie van 13 oktober heeft het kabinet gemeld dat er een mondkapjesplicht komt in de openbare ruimte. Eerder, bij het dringend advies om mondkapjes te dragen, werd al gekeken hoe mensen met weinig geld te voorzien van mondkapjes.

Mondkapjes voor minima

Vanzelfsprekend ook in Meppel. Vanuit de raad werden vragen aan burgemeester & wethouders gesteld.

Wethouder Henk ten Hulscher: "Ons activeringscentrum De MensA heeft tijdens de eerste coronagolf al stoffen mondkapjes gemaakt. Er is nog een voorraad en voldoende stof en elastiek, zodat de ervaren vrijwilligers meteen weer aan de slag kunnen".
 
De MensA wilde de aanwezige voorraad aan de Voedselbank schenken voor de eerstvolgende uitgifte van pakketten. Zo zou de groep met de minste financiële armslag snel geholpen worden. De Voedselbank was gelukkig al voorzien van mondkapjes.

Sociale partners zorgen voor verspreiding

De MensA gaat voor 1 november nog eens 1.000 mondkapjes extra maken en de gemeente heeft van Drenten Voor Elkaar ook mondkapjes gekregen. Mondkapjes worden verstrekt aan ieder die het nodig heeft. Dit doet de gemeente vanzelfsprekend graag via de netwerken van de partners in het sociaal domein.

Mondkapjes zijn af te halen bij De MensA, de bibliotheek Meppel en de wijkpunten van Welzijn MensenWerk: in Nijeveen De Schalle en in Meppel De Poele, De Plataan, De KoeBerg en De Beemd."