Meppel krijgt certificaat dementievriendelijk

Meppel zet zich actief in om mensen met dementie en hun naasten mee te laten doen in de samenleving. Om die reden heeft de gemeente het certificaat ‘dementievriendelijke gemeente’ ontvangen. Donderdag 4 november kreeg wethouder Henk ten Hulscher het certificaat uitgereikt van Henny Volman van Alzheimer Nederland (afdeling Drenthe).

De uitreiking vond plaats tijdens een netwerkbijeenkomst voor zorgprofessionals en samenwerkingspartners in schouwburg Ogterop. Wethouder Ten Hulscher gaf het certificaat door aan Anneke Zonneveld van het Alzheimercafé. “Het predicaat ‘dementievriendelijk’ is niet iets wat alleen de gemeente toekomt. Het is de verdienste van al die mantelzorgers, organisaties en vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten om het leven van mensen met dementie zo aangenaam mogelijk te maken. Het verdient wat mij betreft een mooi plekje in het Alzheimercafé.”

Actieplan dementievriendelijk Meppel

Aan de basis van het certificaat ligt het actieplan dementievriendelijk Meppel. Dat plan is erop gericht om het welzijn van mensen met dementie en hun naasten zoveel mogelijk te vergroten. Onder andere door laagdrempelige dagbesteding, het verbeteren van afstemming tussen zorgpartners en goede informatievoorziening.

Ten Hulscher: “Ontzettend veel mensen en organisaties dragen actief bij aan een dementievriendelijk Meppel. Met deze mijlpaal als beloning. Wees er trots op, ik ben trots op jullie. En laat het een motivatie zijn om door te gaan met het goede werk. Want een dementievriendelijk Meppel is iets waar we samen aan moeten blijven werken.”

Gem. Meppel Ogterop Dementievriendelijk Meppel 041121 FOTO DAAN PREST_lr

Foto Daan Prest: Wethouder Henk ten Hulscher overhandigt het certificaat ‘Dementievriendelijk Meppel’ aan Anneke Zonneveld van het Alzheimercafé.