Maak uw tuin groen en slim

Meppel zoekt tien tuinbezitters die mee willen doen aan het project Pientere Tuinen. Ontvang gratis een bodemsensor en kijk hoe groen en gezond uw tuin is.

Project Pientere Tuinen

De weersextremen nemen toe. Hevige lokale regenbuien zorgen voor wateroverlast. Maar er zijn ook steeds vaker lange hete en droge periodes. Als gemeente doen we daarom mee aan het nieuwe project ‘Pientere Tuinen’. Met dit project doen we onderzoek naar onder andere wateroverlast en verdroging. Maar het onderzoek kunnen wij niet alleen.

Helpt u mee?

Informatie en tips voor uw tuin

Als u meedoet krijgt u een gratis bodemsensor. De bodemsensor verzamelt data over de temperatuur en vochtigheid van de bodem in uw tuin (er worden geen persoonlijke gegevens verzameld). Deze gegevens gebruiken we voor meerjarig onderzoek en om betere voorlichting en tuintips te geven. U kunt zelf alle gegevens bekijken. U krijgt informatie en tips speciaal voor uw tuin. Help mee onze gemeente groener en gezonder te maken.

Aanmelden vóór 10 maart 2023

Meer informatie en gratis aanmelden: www.pienteretuinen.nl/deelnemers. Bij meer dan tien aanmeldingen selecteren we op locatie.