Loek Buys en Dorien van de Laak interim-directie Schouwburg Ogterop

Maandag 18 maart starten Loek Buys en Dorien van de Laak als interim-directie van Schouwburg Ogterop in Meppel. Ze zijn, allebei op parttime basis, de opvolgers van Wybrich Kaastra die deze week na negen seizoenen afscheid heeft genomen. De benoeming is voor een jaar en past in het beleid van burgemeester & wethouders om in deze bestuursperiode plannen voor de toekomst van de schouwburg uit te werken.

Loek Buys (63) heeft veel ervaring in de theaterwereld, als onderzoeker, interim-manager en sinds 2006 ook als directeur van Theater Junushoff in Wageningen. Dorien van de Laak (59) is sinds 2012 adjunct-directeur bij Theater Junushoff.

Meppel kiest met hen voor continuïteit van de schouwburg als het centrum van culturele activiteit in de gemeente én in de regio. De ontwikkeling van Schouwburg Ogterop als 'culturele schatkamer van Meppel' zal worden voortgezet.

In 2018 is de Stichting Horeca Activiteiten Schouwburg Ogterop in het leven geroepen. Theater is enerzijds een totaalbeleving, een avondje uit, en anderzijds heeft Ogterop steeds meer een actief aanbod voor het onderwijs ontwikkeld.

Kwaliteit + publieksbereik

Loek Buys: "Meppel heeft in de theaterwereld een eigen profiel. Ik wil daarop voortbouwen. Samen met de medewerkers en het publiek, want Ogterop is echt van de stad en de omgeving. Een traditie van 150 jaar theaterleven is iets om trots op te zijn. Tegelijkertijd verplicht ons dat om met alle kracht te werken aan de toekomst."

De afgelopen jaren is Ogterop gegroeid, zowel artistiek als qua aantal bezoekers. In Ogterop staan ook dit seizoen producties die nauwelijks te zien zijn in de regio.

Stevige basis versterken

Wethouder Henk ten Hulscher: "Het theater leeft in Meppel. Ogterop inspireert, maakt het onderscheid. Dat wordt gewaardeerd in de stad en steeds vaker de regio. We krijgen meer bezoekers van buiten, uit de provincie en uit de regio Zwolle. Samen Ogterop uitbouwen geeft Meppel uitstraling. Het restaurant is al gerenoveerd en komende jaren zal ook in het theatergebouw worden geïnvesteerd."

Dorien van de Laak Loek Buys
Dorien van de Laak en Loek Buys