Loek Buys en Dorien van de Laak blijven interim-directie Schouwburg Ogterop vormen

Loek Buys en Dorien van de Laak blijven in het theaterseizoen 2020-2021 de interim-directie van Schouwburg Ogterop vormen. Ze zijn al sinds maart 2019 samen actief in Meppel. Hun benoeming paste in het beleid van burgemeester & wethouders om in deze bestuursperiode plannen voor de toekomst van de schouwburg uit te werken.

De gemeenteraad heeft in juni 2020 burgemeester & wethouders onder meer opdracht gegeven de mogelijkheden voor financiering en renovatie van de schouwburg te onderzoeken. Deze zomer heeft de gemeente tevens een sollicitatieprocedure opgezet voor een nieuwe directie.
Bijzondere omstandigheden

Door maatregelen ter beperking van de verspreiding van het coronavirus is de bedrijfsvoering van van de schouwburg aangepast. Op dit moment is niet te overzien tot wanneer en hoe aanpassingen nodig zijn. Meppel kiest onder meer daarom voor het continueren van de interim-directie.

Wethouder Henk ten Hulscher: "Het is belangrijk dat de interim-directie nu blijft. Hun inzet kan Meppel goed gebruiken voor de toekomst van Ogterop. Het profiel van de schouwburg kan zo bogen op het ervaren netwerk van Loek Buys en Dorien van de Laak. De coronacrisis maakt snelle besluitvorming niet mogelijk.
 
Voor publiek en artiesten is het goed dat vertrouwde gezichten de programmering en het gastheerschap blijven behartigen. Die kwaliteit is inmiddels ook gewaardeerd door de rijks- en provinciale overheid: Ogterop krijgt als belangrijk regionaal theater een subsidie van het Fonds Podiumkunsten en de Provincie Drenthe vanwege de financiële nood door de covid-19 crisis."

Vertrouwde plaats in Drenthe & Overijssel

Met de 300-350 activiteiten die jaarlijks 50.000-55.000 bezoekers trekken speelt Schouwburg Ogterop een centrale rol in het culturele leven van Meppel en omstreken.
Door de coronamaatregelen was de beperkte capaciteit van Ogterop tot het eind van het jaar in een mum van tijd uitverkocht.

De grote zaal heeft 485 zitplaatsen en de 'vlakke vloer'-zaal 120 zitplaatsen. De bijzondere traditionele bonbonnièrezaal is geliefd bij gezelschappen en bezoekers en weerspiegelt de 152-jarige historie van de schouwburg.

Ogterop programmeert breed en heeft in de loop der jaren een naam opgebouwd met een bovengemiddeld aanbod van toneel, dans, kleinkunst en muziektheater. Naast de theaterfunctie biedt de schouwburg onderdak aan een groot aantal culturele en maatschappelijke evenementen.