Kindsupport Meppel: ieder kind doet mee!

Spullen voor school, hobby’s, een laptop, zwemles, een schoolreisje of een verjaardagsfeest. Natuurlijk wilt u dat uw kind overal aan mee kan doen. Door gebrek aan geld, is dat niet altijd vanzelfsprekend. Weet dan: Kindsupport Meppel helpt!

Sigrid Waarsing, coördinator Stich¬ting Leergeld en poortwachter van Kindsupport Meppel: “Het Jeugdfonds Sport en Cultuur, Stichting Leergeld Meppel, Nationaal Fonds Kinderhulp, Jarige Job en de gemeente Meppel hebben als doel om zoveel mogelijk kinderen in de gemeente te helpen. Via Kindsupport Meppel proberen wij zo veel mogelijk kinderen mee te laten doen. Bijvoorbeeld om mee te kunnen sporten, muziekles te volgen of spullen voor school te krijgen.”

Fantastisch opgroeien

Koert Thalen, coördinator Jeugd¬fonds: “Sinds mei 2019 werken wij succesvol samen met Leergeld, Kinderhulp en Jarige Job. Omdat wij het samen belangrijk vinden dat Kindsupport Meppel blijft bestaan, hebben wij een eigen stichting opgericht. Stichting Kindsupport Meppel zorgt ervoor dat kinderen die opgroeien in een gezin waar niet veel geld is, zonder zorgen naar school gaan en van hun vrije tijd kunnen genieten.”

Cijfers

In Meppel leeft 1 op de 16 kinderen in armoede. Dit gaat om ongeveer 400 Kinderen in Meppel. Er zijn ruim 300 aanvragen behandeld in 2020. Wethouder Henk ten Hulscher: “Via Kindsupport Meppel vragen ouders eenvoudig op één plek aan wat nodig is voor hun kind. Als gemeente zijn wij trots op de inzet van alle organisaties en hun vrijwil¬ligers. Iedereen zet zich dagelijks in voor deze kinderen! Want fantastisch opgroeien, dat gunnen we alle kinde¬ren in Meppel!”

1 website 1 aanvraag

Op kindsupportmeppel.nl hoeft u alleen maar aan te geven:

  • - hoe u te bereiken bent
  •  - hoe uw kinderen heten
  • - wat hun leeftijd is
  • - wat u nodig hebt voor uw kind.

Gemakkelijk aanvragen

Ga naar kindsupportmeppel.nl geef aan wat nodig is voor uw kind en vul het formulier in. Een medewerker van Kindsupport Meppel neemt daarna contact met u op. Indien nodig komt er een gesprek. Na het gesprek bezorgt Kindsupport uw aanvraag bij de juiste organisatie. U hoeft dus maar één keer uw verhaal te doen. Kindsupport Meppel doet de afhandeling!