Inspiratiebijeenkomst aanjaagbudget 7 november

Alle inwoners, ondernemers, instellingen kunnen kans maken op een deel van het aanjaagbudget maatschappelijke initiatieven dat de gemeente hiervoor beschikbaar stelt. In 2018 gaat het om een bedrag van € 200.000,-. De inzendtermijn van initiatieven loopt tot en met 1 december 2017. Voorafgaand daaraan organiseert de gemeente een bijeenkomst. Kom voor inspiratie, informatie en kennismaken met de commissie naar de aanjaagbijeenkomst op dinsdag 7 november van 20.00-22.00 uur. De inspiratiebijeenkomst vindt plaats in de theaterzaal Cultureel Centrum De Plataan (Vledderstraat 3). Iedereen is van harte welkom!

Programma

19:45 uur      Inloop met koffie en thee
20:00 uur      Opening door wethouder Koos de Vos
20:10 uur      Voorstelrondje aanjaagcommissie
20:30 uur      Succesverhalen van de Maatschappelijke Parel van Meppel (stichting
Paardrijden Gehandicapten), Podium voor Talent, Winter Popp-en-Route en de elektrische duo fiets voor Nijeveen.
21:00 uur      Rondje inspiratie uit de zaal
21:15 uur      Borrel en netwerken

Rondje inspiratie

Tijdens een rondje door de zaal komen alle aanwezigen in de gelegenheid om aan te geven welk initiatief zij willen opstarten. Dit is het moment om verbindingen te zoeken of samenwerkingen aan te gaan en zo te komen tot een uitgewerkte aanvraag voor het aanjaagbudget maatschappelijke initiatieven voor 2018.

Doel

Met het aanjaagbudget maatschappelijke initiatieven wil het college van burgemeester en wethouders iedereen stimuleren om met initiatieven te komen die op de één of andere manier een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de gemeente Meppel.

Aanmelden t/m 1 december 2017

Initiatieven voor het jaar 2018 kunnen tot en met 1 december 2017 ingediend worden. De voorstellen gaan dan ter beoordeling en advisering naar de aanjaagcommissie. Zij brengen vervolgens advies uit aan het college.

Laatste jaar aanjaagbudget?

Het aanjaagbudget s een actiepunt uit het collegeprogramma van het huidige college. Of er na 2018 ook met een dergelijk budget wordt gewerkt hangt van het nieuwe college af, dat na de verkiezingen van maart 2018 wordt geformeerd.

Meer informatie

Op www.meppel.nl/aanjaagbudget is een uitgebreide toelichting op het aanjaagbudget te vinden en welke criteria belangrijk zijn. Geïnteresseerden kunnen het aanmeldingsformulier invullen. Voor overige vragen over dit onderwerp kunt u ook bellen met de gemeente via 14 0522 of mailen naar postbus@meppel.nl

 

Subnavigatie