Grote stukken folie en piepschuim bij restafval

Ieder doet zijn best om grondstoffen goed aan te bieden. Toch gaat er wel eens iets mis.

 De chauffeur van de inzamelwagen ziet via een camera wat er uit de containers valt. Ziet de chauffeur verkeerd afval, dan krijgt u een brief met wat er verkeerd was. Vaak is het piepschuim of grote stukken folie in de PMD-container ( voor plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons).

Grote stukken folie

Installaties voor het sorteren van PMD lopen vast op de verpakkingsfolie van uw nieuwe tuinstoel, tapijt of meubel, maar ook op worteldoek en landbouwplastic. Doe deze folie in de ondergrondse container voor restafval of - als u in het buitengebied woont - in de container voor restafval.

Piepschuim

Vulling in dozen of vleesschaaltjes zijn geen plastic. Een kleine hoeveelheid kan in de ondergrondse container voor restafval of - als u in het buitengebied woont - in de container voor restafval. Schoon en droog en piepschuim kan opnieuw gebruikt worden. Lever het gratis in op het Afvalbrengstation Oeveraseweg 19 Havelte. Het station is open van dinsdag t/m vrijdag van 12.30-16.00 uur en zaterdag van 8.30-12.00 uur.

Geen grijze zakken

PMD mag los in de container. Gebruikt u liever een zak om het te verzamelen? Kies dan voor transparante zakken. Transparante zakken koopt u bij uw supermarkt. Als u grijze of zwarte vuilniszakken gebruikt, zien de chauffeur en de  sorteerder niet of er PMD in zit. Als er restafval in zit is de afvoer uiterst kostbaar voor iedereen. Grondstoffen sparen Doel van onze gezamenlijke inspanning is een betere kwaliteit van grondstoffen die na het sorteren overblijven. Onze grondstoffen kunnen nieuwe grondstoffen vervangen en zo onze leefomgeving sparen. Om dit te bereiken, mogen er geen vervuilende of storende stoffen in de ingezamelde grondstoffen zitten.