Groen wat gaan we doen?

Update werkzaamheden openbaar groen 7 juli 2020

Het werk in het groen is inmiddels weer van start gegaan. Wel houdt iedereen zich aan de geldende regels. De anderhalve meter-regel maakt het werken echter wel omslachtig. Het brengt onder andere met zich mee dat de schaftketen in de wijk minimaal gebruikt kunnen worden en dat er maar één persoon in een auto kan zitten.

Het weer is goed, maar het is buiten nog steeds gortdroog. De teams zijn dan ook allemaal in de weer met het watergeven aan pas geplante heesters en bomen. Dit is nodig om de groei van de wortels te stimuleren. In latere jaren kunnen ze daardoor een droge zomer beter doorstaan.

Werkzaamheden van de wijkteams

Wijkteam Noord – Ezinge – Nijeveen
Het team Noord-Ezinge-Nijeveen draait nog met een kleine bezetting, en is bezig met het onderhoud van de heestervakken in Nijeveen.

Wijkteam Oosterboer - Rogat

Ook het team Oosterboer is deze week aan het schoffelen en snoeien. Deze week werken zij in de Vlinderbuurt. Ook het snoeien van bomen met de hoogwerker wordt deze week weer opgestart.

Wijkteam Centrum - Koedijkslanden – Berggierslanden

Dit team is eveneens bezig met het onderhoud; in en rond het Wilhelminapark. Voor diverse klussen is dit team ook in de rest van hun wijk te vinden. Zo voert dit team bijvoorbeeld ook de dieren in de hertenkampen van Meppel en Nijeveen en verzorgt de plantenbakken in de stad.

Team Algemeen

Dit team werkt door de hele gemeente heen en werkt aan verschillende klussen. Deze week start het team met het machinaal knippen van de hagen in Meppel. Het team rondt deze week de eerste ronde hagen knippen af in de Oosterboer. Ze gaan daarna verder met de hagen rondom de scholen in de Koedijkslanden en met de tweede haagronde in de Berggierslanden. Daarna zijn de heestervakken aan de beurt. Hiermee wordt gestart op het industrieterrein
Blankenstein. Verder worden er in Meppel, waar nodig, bulten met klein groenafval opgehaald.

Eikenprocessierups

De bestrijding verplaatst zich nu naar het buitengebied van Meppel en Nijeveen. Hierbij zijn drie hoogwerkers ingezet. De bestrijding begint bij de wegen, die het drukst zijn. Het is het streven om de werkzaamheden deze week af te ronden.