Groen: wat gaan we doen (5)

Wekelijkse update werkzaamheden openbaar groen

Winter in groen

Hoewel het tot nu toe nog maar nauwelijks wil winteren, zijn de medewerkers vooral bezig met winterzaagwerk. Her en der wordt druk gezaagd aan bomen en struiken langs de weg, in bosplantsoen en singels. In singels en bosschages wordt zo de beplanting verjongd. Afgezaagde heesters, struiken en sommige boomsoorten lopen in de meeste gevallen in het voorjaar opnieuw uit; maar zijn dan wel lager. Planten die blijven staan krijgen meer ruimte. Zo kan het licht de bodem beter bereiken. Daar heeft de kruidenlaag voordeel van. Hiervan profiteren vervolgens allerlei insecten en dat komt uiteindelijk de biodiversiteit ten goede.

Noord - Ezinge - Nijeveen

Het team voert zaagwerk uit in Nijeveen en in het noordelijk deel van Meppel. Komende week langs de Bremenbergweg.

Oosterboer - Rogat

Het team zaagt en snoeit met behulp van een hoogwerker langs het Dingstedepad en het Rumptigerpad. Door werkzaamheden aan het nieuwe gemaal zijn de fietspaden namelijk minder druk dan normaal.

Centrum - Koedijkslanden - Berggierslanden

Het team verricht zaagwerk op verschillende plaatsen. Door het zacht weer begin ook het schoffelen al. Voor diverse klussen is het team ook elders actief. Zo verzorgt dit team ook de dieren in de hertenkampen van Meppel en Nijeveen.

Algemeen

Het team snoeit enkele heestervakken in Nijeveen en verricht zaagwerk op verschillende plaatsen in Meppel. Verder worden waar nodig bulten met klein groenafval opgehaald.