Groen: wat gaan we doen?

Update werkzaamheden week 8

Winter in het groen

De sneeuw is verdwenen en ineens lijkt het alsof het al lente is. De wijkteams kunnen in ieder geval weer verder met hun normale werkzaamheden. In dit geval komt dat neer op het onderhouden van singels en bosplantsoen. Het doel hiervan is verjonging. Ook komt er op deze manier weer meer licht op de bodem. Dit komt ten goede van de kruidlaag en van jonge opgekomen struiken en bomen. Op deze manier blijft de onderbeplanting jong en biodivers.

Werkzaamheden van de wijkteams

  • Wijkteam Noord – Ezinge – Nijeveen

Het team Noord-Ezinge-Nijeveen is bezig met het zagen en snoeien van onderbeplanting bij bomen. Ook deze week werken zij langs de Kerkwegen rond Nijeveen.

  • Oosterboer - Rogat

Het team Oosterboer is heesters en bosplantsoen aan het snoeien op verschillende plaatsen in hun wijk.

  • Centrum - Koedijkslanden – Berggierslanden

Dit team snoeit dit jaar de bomen in hun wijk en in het noordelijke deel van Meppel en in de wijk Ezinge. Zij maken hierbij gebruik van een hoogwerker. Op dit moment werken zij in de wijk Koedijkslanden. Een tweede deel van het team snoeit bomen en struiken rond Hesselingen met de stokzaag. Uiteraard gaat het voeren van de dieren in het park gewoon door.

  • Algemeen

Dit team werkt door de hele gemeente heen. Deze week zaagt en snoeit dit team op de sportparken; en rond de recreatieplas Engelgaarde. Verder worden er, waar nodig, bulten met klein groenafval opgehaald.