Ga duurzaam 'up date' voor uw woning!

Wilt u ook uw woning updaten om zo energiezuinig en bewust mogelijk de toekomst tegemoet te gaan? Kom dan naar de ‘duurzaam update avond’ van het Drents Energieloket.

Het nieuws is u vast niet ontgaan: we gaan langzaam richting aardgasvrij wonen. Alle nieuwbouwwoningen worden vanaf 2020 (bijna) energieneutraal gebouwd, woningcorporaties zijn druk bezig met het doorvoeren van energiebesparende maatregelen bij bestaande huurwoningen en inmiddels begint ook de particuliere sector in beweging te komen. Omdat mensen steeds meer beseffen dat investeringen ook weer worden terugverdiend. Je ziet steeds meer zonnepanelen in de straat en laatst hebben een paar gezinnen verderop in de buurt dubbel glas geplaatst. Wilt u ook weten wat u kunt doen om uw woning energiezuinig te maken? Kom dan naar de duurzaam update avond.

Duurzaam up date avond

Tijdens deze informatiebijeenkomst maakt u kennis met het Drents Energieloket, dé onafhankelijke matchmaker tussen huiseigenaren en een energiezuinig huis. Met een energiezuinig huis verhoogt u het comfort van uw woning, doet u iets goeds voor het milieu, gaat uw energierekening omlaag én uw woningwaarde omhoog. Op elk woningtype zijn maatregelen toepasbaar om energie te besparen. Op deze avond bekijken onze professionals samen met u wat u kunt doen om uw woning energiezuinig te maken. Wilt u bijvoorbeeld duurzame verwarming, dan moet u eerst kijken of uw woning goed geïsoleerd is. We kijken welke ‘update’ een match is voor uw type woning, wat dit gaat kosten en of u in aanmerking komt voor eventuele financiële regelingen.

Programma

De bijeenkomst wordt geopend door het Drents Energieloket. Vervolgens zijn er twee rondes met presentaties van het Drents Energie Loket en BDH met onafhankelijke tips en adviezen over mogelijkheden om aan de slag te gaan met het verduurzamen van uw woning. Daarnaast is er een bedrijvenmarkt waar huiseigenaren kennis kunnen maken met bedrijven, hun werkwijzen en projecten en kunt u in gesprek gaan met ervaringsprofessionals.

Datum 19 november a.s. Meppel

19.30 uur          Inloop
19.45 uur          Welkom en opening
20.00 uur          Presentaties en bedrijvenmarkt
22.00 uur          Einde duurzaam update avond

Meer informatie en aanmelden

Aanmelden kan gemakkelijk via de website www.drentsenergieloket/update. Daar leest u ook meer over het stappenplan om up date te gaan voor uw specifieke type woning!