Enquête dementievriendelijk

Eén op de vijf Nederlanders krijgt dementie. Omdat we steeds ouder worden, stijgt het aantal mensen met dementie. Dit betekent dat meer inwoners én organisaties in jouw gemeente dagelijks te maken krijgen met dementie. Daarom is het belangrijk dat ook jij dementievriendelijk bent!

Invullen enquête

Door het invullen van deze twee minuten durende enquête, help je mee aan een dementievriendelijke gemeente. Alvast bedankt!

NAAR DE ENQUÊTE

In deze tijd zien we veel beelden van ouderen in verpleeghuizen. Veel van deze ouderen hebben dementie. In ieders omgeving is er wel een (groot)ouder die dementie heeft. In sommige gevallen zelfs een vader of moeder op jonge leeftijd. Dementie is hard op weg om volksziekte en dus doodsoorzaak nummer 1 te worden. Vergrijzing treedt steeds meer op. Het landelijk beleid is erop gericht dat mensen langer thuis moeten blijven wonen. Dus in het straatbeeld komen we steeds meer mensen tegen met dementie. Vanuit gemeente Meppel vinden we het belangrijk dat niet de ziekte centraal staat, maar de mens met dementie. Daarom willen we naar een samenleving die ruimte geeft aan mensen met dementie en hen wil helpen in het zo lang mogelijk houden van hun eigenwaarde. Door ze te helpen in de winkel, op straat, in de buurt, maar ook in activiteiten of vrijwilligerswerk.
Daarnaast is het voor de samenwonende partner die mantelzorger is, belangrijk te weten dat hij/zij niet alleen staat en dat ze kan terugvallen op de samenleving als netwerk. Dat de partner met dementie nog steeds welkom is bij de voetbalvereniging of het zangkoor.

Meer informatie

Vindt u het leuk om een online training te volgen? Neem dan eens een kijkje op samendementievriendelijk.nl/trainingsaanbod

Dementie_RGB