Meppel startplaats EK Wielrennen dames profs 23 september

Van 20 tot en met 24 september 2023 staat Drenthe in het teken van het EK Wielrennen. Meppel is op 23 september startplaats voor een etappe van het Europees Kampioenschap Wielrennen (EK) dames profs. Lees meer over dit unieke evenement, het programma, de activiteiten, de bereikbaarheid en mogelijke tijdelijke overlast.

Ploegenpresentatie, start en parcours

13.00 uur ploegenpresentatie

Om 13.00 uur presenteren de ploegen zich en worden de wielrensters voorgesteld aan het publiek. Dit vindt plaats op het water in het gebied Bleekerseiland, Stoombootkade en Sluisgracht.

14.00 uur neutralisatieronde

De wegrit start in het hart van Meppel op de Groenmarkt om 14.00 uur met de neutralisatieronde door Meppel richting Nijeveen. De neutralisatieronde gaat door verschillende straten in en rond het centrum van Meppel. De wielrensters fietsen dan met een langzaam tempo door de stad. Voor inwoners en bezoekers een geweldige kans om de deelnemers van dichtbij te zien. Op de Matenweg in Nijeveen begint de officiële wedstrijd.

Parcours wedstrijd

De renners verlaten Meppel via Havelte. De finish is op de Col du Vam (VAM-berg) in Wijster.Onderweg passeren ze de Kolonie van Weldadigheid. Er worden vijf ronden gereden rond Col du VAM. Informatie over de volledige route en andere etappes leest u op de website ekwielrennen2023.nl.

Overzicht afsluitingen    route wegrit in Meppel

Plattegrond Route Dames Neutralisatie Ek wielrennen_deel 3Kaarten neutralisatieronde, kaart route wedstrijd

Bereikbaarheid, verkeer en parkeren

Het organiseren van een groot evenement brengt altijd enige overlast mee voor inwoners en ondernemers in het gebied. We doen ons uiterste best om dit zoveel mogelijk te beperken.

Verkeer

Tijdens de neutralisatieronde en de wegrit zijn sommige wegen tijdelijk afgesloten om de veiligheid van deelnemers en toeschouwers te waarborgen. De wegen zijn naar schatting 15 tot 20 minuten afgesloten. Tijdens de afzettingen is het niet mogelijk winkels en horeca te bevoorraden.

Parkeren

In het centrum zijn door de tijdelijke afsluitingen en de drukte een aantal parkeermogelijkheden minder goed bereikbaar. Parkeer zoveel mogelijk op de terreinen aan de rand van het centrum of op Blankenstein. Meer informatie>>

Meer informatie

Heeft u nog vragen of suggesties? Neem contact met ons op via telefoonnummer 14 0522 of mail naar postbus@meppel.nl.