Directeur Meppeler schouwburg kiest voor Frankrijk

Wybrich Kaastra, directeur van Schouwburg Ogterop in Meppel, heeft burgemeester & wethouders te kennen gegeven om over enkele maanden de leiding over het theater te willen overdragen. Dit betekent dat zij na negen theaterseizoenen het lopende seizoen en de programmering voor 2019 - 2020 kan afronden.

Schouwburg Ogterop heeft als 'culturele schatkamer van Meppel' de afgelopen jaren een sterke ontwikkeling doorgemaakt.

Kwaliteit en publieksbereik

Wybrich Kaastra: "Na ruim 25 jaar met hart en ziel in de theatersector te hebben gewerkt, wordt het tijd voor iets heel anders. Na acht jaar Schouwburg Ogterop vertrek ik half maart samen met mijn man naar Frankrijk om daar een chambres d’hôtes te runnen. De afgelopen jaren heeft Ogterop mede dankzij betrokken medewerkers een enorme groei doorgemaakt, zowel cijfermatig als artistiek. De naam Ogterop staat voor een schouwburg met een geheel eigen profiel met landelijke uitstraling. Grote namen komen graag naar Meppel. Gelukkig is er dankzij een loyaal en groot publiek ook oog voor interessante en artistieke producties uit binnen- en buitenland. Door dit onderscheidende artistiek profiel heeft Ogterop een bovenregionale functie gekregen. Meppel heeft een schouwburg om te koesteren met een rijke traditie van meer dan 150 jaar. Het was bijzonder en eervol om hier een bijdrage aan te mogen leveren. Ik kijk met dankbaarheid en trots terug op die acht jaar. "

Toekomst met traditie

Burgemeester & wethouders staan de komende tijd voor de uitwerking van plannen voor de schouwburg. Het coalitieakkoord spreekt over 'toewerken naar verzelfstandiging van de Ogterop, onder randvoorwaarden'.

Wethouder Henk ten Hulscher: "Wybrich Kaastra is voor ons vooral een goede directeur en zij staat voor een mooie periode met warme liefde voor het theater. Een periode met veel onderscheidende kwaliteit, gewaardeerd door een stijgend aantal bezoekers, ook uit de provincie en uit de regio Zwolle. Met veel nieuwe initiatieven en aandacht voor een diverser publiek. Op deze stevige basis kunnen we Ogterop uitbouwen en de positieve flow voor Meppel vasthouden. Het afgelopen jaar is het restaurant al gerenoveerd en voor de komende jaren zal ook weer in het theatergebouw worden geïnvesteerd. Meppel is Wybrich Kaastra oprecht dankbaar voor haar uitmuntende inzet voor ons bruisend cultureel leven."

Wybrich