Cursus jeugdbegeleider

Neem deel aan de cursus IVN Jeugdbegeleider/Natuurouder en leer op een leuke en handige manier met een plan natuuractiviteiten organiseren voor kinderen van 5 tot 12 jaar.

Neem deel aan de cursus IVN Jeugdbegeleider/Natuurouder en leer op een leuke en handige manier met een plan natuuractiviteiten organiseren voor kinderen van 5 tot 12 jaar. De cursus bestaat uit acht dagdelen, vier binnen en vier buiten. Kennis van de natuur is geen voorwaarde voor deelname. Wel belangstelling voor de natuur en willen samenwerken met kinderen. De startdatum wordt bepaald bij voldoende aanmeldingen. Tijdens de cursus leert u, naast activiteiten organiseren, ook meer over de interesses van kinderen. En ontwikkelt u  vaardigheden als begeleider van natuuractiviteiten. Na de cursus kunt u bij een IVN afdeling, natuurorganisaties of op scholen aan de slag als begeleider van natuuractiviteiten voor kinderen. Voor de cursus betaalt u een kleine eigen bijdrage van circa 50 euro. Wilt u meer informatie?

Stuur dan een e-mail naar marlenevaessen@xs4all.nl. Dit initiatief gaat uit van de kindernatuurgroep in Meppel ‘Natuur = ’n feestje’, ook aangesloten bij het IVN. Deze groep organiseert 1 keer per maand kinderexcursies in en rondom Meppel.

Cursus jeugdbegeleider