Bezoek Koninklijk paar Meppel 18 september

Woensdag 18 september komen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima naar Meppel! Dit is onderdeel van een streekbezoek aan Zuidwest-Drenthe. Betrokkenheid en initiatieven van bewoners en ondernemers staan centraal tijdens het bezoek.

Haveltermade

Na een bezoek aan andere gemeenten komt het Koninklijk paar ‘s middags naar Meppel. Daar brengen zij eerst een bezoek aan de wijk Haveltermade. In wijkcentrum De Poele praten zij onder meer met een echtpaar dat ruim vijftig jaar in de wijk woont. Verder praten ze met een wijkagent, een deelnemer van het internationaal eetcafé en vrijwilligers en professionals die betrokken zijn in de wijk.

Binnenstad

Daarna vertrekken de Koning en Koningin naar de historische binnenstad van Meppel. Hier vindt een ontmoeting plaats met Meppelers die op eigen wijze een belangrijke bijdrage leveren aan het bruisend houden van de binnenstad.

Verwacht programma op hoofdlijnen

  • 13.40 uur aankomst in de wijk Haveltermade bij wijkcentrum De Poele
  • 14.10 uur vertrek bus naar binnenstad
  • 14.15 uur wandeling door binnenstad naar Grote of Mariakerk met onderweg een ontmoeting in de Toverkamer met een aantal ondernemers
  • 14.50 uur besloten Afscheidsbijeenkomst in de Grote of Mariakerk
  • 15.15 uur vertrek vanaf de Grote of Mariakerk - uitzwaaimoment

Langs de route staan?

Wilt u Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima langs de route begroeten? Dat kan natuurlijk! Om 13.40 uur komen ze aan bij wijkcentrum De Poele. Tussen 14.15 en 14.50 uur wandelen ze door de (smalle) Woldstraat via De Wheem en de Grote Kerkstraat naar de Grote of Mariakerk. Om 15.15 uur beëindigen de Koning en Koningin hun streekbezoek en vertrekken zij via de achterzijde van de kerk. Een laatste uitzwaaimoment is dan nog mogelijk op het Kerkplein.

Bereikbaarheid

Mogelijk komt er op het Koninklijk bezoek veel publiek af. Om alles in goede banen te leiden wordt de gehele route afgezet met dranghekken. Deze dranghekken kunnen vanaf dinsdag 17 september worden geplaatst. De winkels en woningen aan de route blijven de gehele tijd bereikbaar, al kan het op sommige momenten wel druk zijn. Na het vertrek van het Koninklijk paar verwijdert de gemeente zo snel mogelijk de dranghekken.

Meer informatie

Meer weten over het streekbezoek? Op www.provincie.drenthe.nl vindt u meer informatie onder Streekbezoek.

koninklijk paar