Bevrijding Meppel en opening witte Anjerperk

Dinsdag 13 april is de Bevrijdingsdag van Meppel. Dit jaar is het 76 jaar geleden dat Meppel door Canadese militairen van het Toronto Scottish Regiment werd bevrijd. De Canadese en Nederlandse vlag wapperen vandaag bij het verzetsmonument, het monument voor de Canadese bevrijders in het Wilhelminapark en op de Meppeler toren. De vlaggen laten onze dankbaarheid zien voor iedereen die zich inzetten voor de vrijheid.

Alle inwoners van Meppel mogen vandaag de Meppeler vlag uithangen als eerbetoon aan de bevrijders. Zo laten we zien hoe belangrijk vrijheid is. Burgemeester Richard Korteland en zijn partner, mevrouw Rosa van Veen, legden uit naam van alle inwoners van de gemeente kransen bij de monumenten in het Wilhelminapark.

Onthulling Witte Anjerperk

Na de kranslegging onthulde Burgemeester Richard Korteland het nieuwe Witte Anjer perk in het Wilhelminapark. De gemeente geeft met het Witte Anjer perk gehoor aan de oproep van het Nederlands Veteraneninstituut om zo veteranen te eren en waarderen. Het perkje bloeit namelijk in de dagen en weken voor de Nederlandse Veteranendag op 26 juni. De witte anjer staat symbool voor de waardering van veteranen.

Foto's: Daan Prest

Rosarium Kranslegging Burg.R.Korteland en witte anjerperk 130421 FOTO DAAN PREST_0268

Rosarium Kranslegging Burg.R.Korteland en witte anjerperk 130421 FOTO DAAN PREST_0294

Rosarium Kranslegging Burg.R.Korteland en witte anjerperk 130421 FOTO DAAN PREST_0302