Behouden busverbinding Nijeveen en de stadsbus door Berggierslanden

Het behoud en verbeteren van de busverbinding met Nijeveen en de wijk Berggierslanden meenemen in de route van de stadsbus, dat zijn de belangrijkste suggesties die de gemeenteraad heeft ontvangen als reactie op de enquête over het openbaar vervoer en publiek vervoer in onze gemeente.

De afgelopen weken hebben 163 inwoners van de gemeente Meppel gereageerd op de vraag van de gemeenteraad om te komen met ideeën en suggesties om het openbaar vervoer en het publiek vervoer (Wmo-vervoer, leerlingenvervoer) te verbeteren. De meeste deelnemers aan de enquête maken gebruik van de trein en de streekbus. Minder deelnemers maken gebruik van het leerlingenvervoer en Wmo-vervoer.

Suggesties

Naast het behouden van de busverbinding Nijeveen en de stadsbus door Berggierslanden pleiten veel Meppelers ook voor het beter laten aansluiten van de bussen op de vertrektijden van de treinen en het ’s avonds langer door laten rijden van (stads)bussen.

Station kan beter
Als het gaat om het treinverkeer dan willen de inwoners uit onze gemeente dat Meppel wordt aangewezen als intercity station en dat er betere voorzieningen komen rond het NS-station Meppel, zoals meer P&R-plekken en poortjes voor de voetgangerstunnel om overlast van fietsers tegen te gaan.

Innovatief & praktisch
Er werden daarnaast interessante en vernieuwende ideeën voorgedragen, zoals Meppel als OV-hub voor treinreizigers vanuit het noorden naar het westen van het land of een liftservice tussen Nijeveen en Meppel.

Belangrijke input voor raad

De gemeenteraad bedankt de Meppelers voor hun deelname aan de enquête. De uitkomsten van deze enquête zal de gemeenteraad donderdag 8 en vrijdag 9 november  betrekken bij de vergadering over de begroting van de gemeente voor 2019.